12 Mayıs 2024 Pazar

BODRUM ESKİ KAYMAKAMI YENİ GÖREVİNDEN ALINDI

BHM
17.04.2021 20:07
BODRUM ESKİ KAYMAKAMI YENİ GÖREVİNDEN ALINDI
Bodrum’un eski kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Malatya Vali Yardımcılığı görevinden alındı. Gödekmerdan'ın geçtiğimiz günlerde isminin karıştığı pasaport skandalı nedeniyle görevden alındığı öğrenildi.

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nce gri pasaport aldırılarak çevre gezisi için Almanya'ya götürülen 43 kişinin yurda geri dönüş yapmaması iddiaları sonrasında İçişleri bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 1 Vali yardımcısı ve 2 kurum müdürü görevden alındı.

Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Gödekmerdan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Cebeci’nin Yeşilyurt Belediyesinin çevre gezisi adı altında Almanya’ya götürdüğü 43 kişinin yurda geri dönmemesi nedeniyle başlatılan idari soruşturma kapsamında ihmal ve kusurlarının bulunduğu iddiası üzerine görevlerinden alındığı öğrenildi.

“SORUMLULUKLARI BULUNDUĞU DEĞERLENDİRİLDİ”

Yeşilyurt Belediyesi ile bir dernek arasında düzenlenen protokol uyarınca, ‘çevre duyarlılığını geliştirme’ konulu proje kapsamında, hizmet damgalı pasaport alarak yurt dışına giden bazı kişilerin yurda dönmediğine dair iddiaların, Malatya Valiliğince Bakanlığa intikal ettirildiği belirtilerek, şöyle denildi:

* Bakanlığımızın 12 Mart 2021 tarihli onayı ile mülkiye müfettişi görevlendirilerek, soruşturma başlatılmıştır. Elde edilen bilgi ve bulgularda; Yeşilyurt Belediyesi görevlilerinin, işbirliği projeleriyle ilgili meclis kararı alınması, pasaport alacak kişilerin belirlenmesi, pasaport başvurularının alınması ve ilgili makamlara iletilmesi; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün, söz konusu belediyenin talebinin alınıp incelemesi ve Nüfus Müdürlüğüne iletilmesi; Nüfus Müdürlüğünün hizmet pasaportlarının hazırlanmasında; vali yardımcısının ise vali uhdesinde olan onay işlemini kendisinin gerçekleştirmesi sebebiyle sorumluluklarının bulunduğu değerlendirilmiştir.

* Bu sorumluluklar çerçevesinde başlatılan soruşturma tüm yönleriyle devam etmektedir. Soruşturmada bu aşamada sorumlulukları bulunduğu değerlendirilen ilgili Vali Yardımcısı ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü, Bakanlığımızca; 2 kamu görevlisi de valiliklerince olmak üzere 4 personel görevden uzaklaştırılmıştır.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Soruşturma sonucunda; İçişleri Bakanı tarafından Belediye Başkanı ve diğer belediye görevlileri hakkında, İl Valisi tarafından da Vali Yardımcısı ve diğer kamu görevlileri hakkında 4483 sayılı Kanun uyarınca karar verilecektir. Ayrıca devlet memuru olan görevliler hakkında disiplin yönünden de işlem tesis edilmektedir” bilgilendirmesi de yapıldı.

YEŞİLYURT DIŞINDA BELEDİYELER DE VAR

Olayın ortaya çıkmasının ardından Elazığ Arıcak, Akçakiraz ve Baskil belediyeleri ile Van Tuşba ve Ordu Korgan belediyelerinin de dernekler aracılığıyla insanları Almanya'ya gönderdiği ortaya çıktı.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com