13 Mayıs 2024 Pazartesi

METEOROLOJİDEN DÜŞÜK SICAKLIK UYARISI

BHM
11.04.2022 09:59
METEOROLOJİDEN DÜŞÜK SICAKLIK UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınladığı haftalık hava durumu raporuna göre, Pazartesi günü Muğla, İstanbul, Ankara, İzmir dahil 62 ilde, salı günü ise 21 ilde kar yağışı beklenirken 34 ilde sağanak yağmur bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM), haftalık hava durumu tahmin raporu resmi internet sitesinden yayınladı. Buna göre, birçok ilde bu hafta hem kar, hem de sağanak yağmur görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının 5-10 derece mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenen iç bölgelerde, üreticiler ve ilgililerin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi. Antalya ve Muğla'nın iç kesimleri ile Burdur ve Isparta genelinde 15 Nisan'a kadar don riski bulunduğu belirtildi. Açıklamada pazartesi günü Bodrum ve Muğla'nın birçok ilçesinde gökgürültülü sağanak yağış etkili olacak. 

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre Ege Denizi'nde rüzgarın, yarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, salı günü ilk saatlerden sonra etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Batı Akdeniz'de ise rüzgarın yarın batı ve güneybatı, akşam saatlerinden sonra kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com