11 Mayıs 2024 Cumartesi

Millet İttifakı, Ankara mitingiyle final yaptı, Kılıçdaroğlu yağmur altında konuştu

BHM
13.05.2023 14:17
Millet İttifakı, Ankara mitingiyle final yaptı, Kılıçdaroğlu yağmur altında konuştu
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifakın içinde yer alan siyasi partilerin liderleri ile birlikte seçime saatler kala son mitingini Ankara’da gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu, Samsun mitinginde olduğu gibi Ankara mitingine de çelik giyerek çıktı. Diğer liderler de aynı önlemi aldı. BBC Türkçe’nin CHP’den edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu, bugün suikast düzenlenebileceğine dair istihbarat üzerine mitingde çelik yelek giydi.

Konuşmasını yağmur altında yapan Kılıçdaroğlu, seçmenlerden sandığa giderek, Türkiye’nin kaderini değiştirme sözü istedi, “Mustafa Kemal’in başkentindeyiz. Şimdi Türkiye’yi Mustafa Kemal’in Türkiye’si yapacağız” diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir’e cepheli Ankara Tandoğan Meydanında, son mitingde seçmenlerin karşısına çıktı.

Akşam saatlerinde ancak gerçekleşen miting öncesinde partililer alanı tıklım tıklım doldurdu.

KILIÇDAROĞLU: DEĞİŞİME HAZIR MISINIZ?

Millet İttifakı liderleri ve belediye başkanlarının ardından söz alan Kemal Kılıçdaroğlu kürsüde konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Hazır mıyız? Değişime hazır mısınız? Bu ülkeye demokrasi getirmeye hazır mısınız? Söz veriyorum ben de hazırım. Bu ülkenin insanı için çalışacağım. Demokrasiyi getireceğiz. Ülkemizi tüm dünyaya demokrasiyi demokratik yollarla getiren ülke olarak tanıtacağız. Bu ülkenin gençleri ve kadınları otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştirecekler.

Bütün sandıklarda temsilcilerimiz var. Bahar havası içinde sandığa gidin. Şenlik havası olsun Türkiye'de. Gülere gittik, oyumuzu kullandık ve Türkiye'ye demokrasiyi getirdik diyeceksiniz. Söz mü? Sİnan Ateş'in katillerini bulup kulaklarından yakalayıp adalete teslim edeceğim. Benim saraylarda oturma alışkanlığım yok. Size söz veriyorum. Şarkılar türkülerle beraber Gazi Mustafa Kemal'in Çankaya Köşkü'ne gideceğiz.

Türkiye'yi 5'li çetelerden kurtaracağım. Benim Cumhurbaşkanı olmamam için her iftirayı attılar. Onlar saraya güveniyor Bay Kemal halka güveniyor. Bu ülkeye barışı, huzuru getireceğim. Bu ülkenin sorunlarına talibim ben."

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com