11 Mayıs 2024 Cumartesi

Türk Turizminin duayen ismi ‘Guido Dragonetti’ Bodrum’da vefat etti

BHM
25.04.2024 13:04
Türk Turizminin duayen ismi ‘Guido Dragonetti’ Bodrum’da vefat etti
Yaşamını Bodrum’da sürdüren, Türkiye’nin ilk Turizmcilerinden olan İtalyan asıllı laventen bir aileden gelen 84 yaşındaki Guido Dragonetti, rahatsızlığından dolayı kaldırıldığı Bodrum Devlet Hastanesi’nde 23 Nisan 2024 tarihinde vefat etti.

Dragonetti’nin cenazesi yarın (26.04.2024) Cuma günü saat 14:30'da son yolculuğuna uğurlanarak Yahşi Mezarlığı’na defnedilecek.

Yıllarca Belçika’dan Türkiye’ye kaliteli turist gönderen, Muğla’nın Bodrum ilçesine ilk yolcu gemisini organize edip getiren 1940 İzmir doğumlu Guido Dragonetti, emekliliğini yaşamak için yerleştiği, çok sevdiği Bodrum’da hayata veda etti. Dragonetti, uzun zamandır ressam eşi Mazula Dragonetti ile birlikte Bodrum’un Yahşi mahallesinde yaşıyordu. 

DRAGONETTİ TÜRK TURİZMİNDE İLKLERE İMZA ATTI

St.Joseph Lisesi’ni bitiren Guido Dragonetti. 1966 yılında kuruluşanda yer aldığı Hertz rent a car şirketi ile turizme girdi. 1969-1977 yılları arasında Hertz’in Kuşadası ve Akdeniz Genel Müdürlüğü’nü yaptı. Daha sonra Kuşadası ve Bodrum’a Yunanistan’dan ilk yolcu gemi seferini başlatan kişi olarak adını turizm tarihine yazdıran Dragonetti, 1977 yılında Gürkay Turizm’in Paris Bürosuna müdür olarak atandı. 1978 yılında Brüksel’e yerleşerek Marmara Turizm şirketini devraldı. 

1994'e kadar Belçika’nın en güvenilen Türkiye tur operatörü olarak isim yaptı. 1985 yılında Sobelair ile Belçika’dan Türkiye’ye ilk charter seferini başlattı. 1994 senesinde şirketi Paşa Tur’a devrettikten sonra, Master Selection adıyla yeni bir turizm şirketi kurarak 2005 yılına kadar Belçika'da yaşadı. Emekli olup Türkiye’ye dönen Guido Dragonetti, Bodrum Yahşi’de emekliliğini yaşarken, Diana Grubu’nun daveti üzerine Bodrum Paloma Yasmin Resort’un Genel Müdürü olarak göreve başladı.

Bodrum Herodot Üçüncü Yaş Akademisinden başsağlığı mesajı

Bodrum Herodot Üçüncü Yaş Akademisi, derneğe üye Guido Dragonetti için sosyal medyada yayınladıkları başsağlığı mesajında üzüntülerini şu sözlerle ifade etti:

Değerli Üyeler,

Derneğimiz Üyelerinden Sn. 

Guido Dragonetti’nin vefatını derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Cenazesi 26 Nisan Cuma günü saat 14:30’da Yahşi Kabristanındaki törenden sonra toprağa verilecektir. Merhuma tanrıdan rahmet ve başta eşi sevgili Arkadaşımız Mazula olmak üzere tüm ailesine ve yakınlarına sabırlar ve başsağlığı dileriz.

Eftal Köklü

H3A Yön. Krl. Bşk.

 

Dear H3A Members,

We have learned with deep sadness the demise of H3A member Guido Dragonetti.

We extend our condolences to his spouse, our dear friend Mazula and other members of the family.

The funerals will take place on Friday, April 26, 2024, at the Yahşi Cemetery.

Eftal Köklü

Chairman of The Board, H3A

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com