18 Nisan 2024 Perşembe

2 ÇOCUĞUN ÖLDÜĞÜ KAZADA GÖZALTI KARARI

BHM
23.10.2018 09:02
2 ÇOCUĞUN ÖLDÜĞÜ KAZADA GÖZALTI KARARI
Bodrum'dan yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan teknenin batması sonucu 2 çocuğun hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak 4 kişi gözaltına alındı. 
Yunanistan'ın İstanköy Adasına geçmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan 'Ela' isimli fiber tekne, Bodrum'un Gümbet Mahallesi açıklarında alabora olup battı. Yardım çığlıklarını duyan vatandaşların durumu ihbar etmesi üzerine bölgeye Sahil Güvenlik, polis ekipleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. 
 
Sahil güvenlik ekipleri deniz yüzeyinde kalanları bota alıp, karada hazır ambulanslara aktardı. Çevredeki vatandaşlar ve polis ekipleri de kıyıdan kazazedeleri kurtardı. 
 
Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bir trafik polisi, kurtarma çalışmaları sırasında karaya çıkarılan ve nefes alamadığı gözlenen 7 yaşlarındaki kız çocuğunu var gücüyle koşarak yaklaşık 100 metre ileride bekleyen 112 Acil Servis ambulansına yetiştirdi. Çocuk ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. 
 
İlçedeki çeşitli hastanelere kaldırılan kazazedelerden 2 çocuğun yaşamını yitirdiği öğrenildi. 
 
Faciayla ilgili soruşturma başlatan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, karada olay yerine yakın bölgede, çoğu Filistin ve Somali uyruklu 14 kaçak göçmeni yakaladı. Emniyete götürülen kaçak göçmenlerden birinin, ifadesinde, "Teknede yer olmadığı için bizi almadılar. Biz de kenarda bekliyorduk; ancak kısa süre sonra teknenin battığını görünce büyük korku yaşadık. Sevinelim mi, üzülelim mi bilemedik" dediği öğrenildi. 
 
2 çocuğa mezar olan 'Ela' isimli tekne ise, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli dalış timinin çalışmasıyla hava balonları ile su yüzüne çıkarıldı. Teknenin karaya getirildiği belirtildi. 
 
Olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatan güvenlik güçleri, olayla bağlantısı olduğu tespit edilen 4 şüpheliyi de gözaltına aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. 
 
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com