29 Mart 2024 Cuma

BAĞIŞLANAN ORGANLARIYLA 6 HASTANIN UMUTLARINI YEŞERTTİ

BHM
19.10.2016 09:27
BAĞIŞLANAN ORGANLARIYLA 6 HASTANIN UMUTLARINI YEŞERTTİ
Bodrum’da, motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki Gökhan Ulusoy'un bazı organları, 6 hastaya nakledilmek üzere alındı.

Alınan bilgiye göre, İslamhaneleri Mahallesi'nde 16 Ekim'de geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Ulusoy, kantin görevlisi olarak çalıştığı Bodrum Acıbadem Hastanesinde tedavi altına alındı.

 

Beyin ölümü gerçekleşen Ulusoy'un kalbi, akciğeri, karaciğeri, böbrekleri ve korneaları, organ bekleyen 6 hastaya nakledilmesi amacıyla farklı hastanelerinden gelen ekiplerin katıldığı operasyonla çıkarıldı. Organlar, söz konusu hastalara nakledilmesi için Milas-Bodrum Havalimanı'nda bekletilen özel uçakla sevk edildi.

 

Gökhan Ulusoy'un abisi İstanbul Maltepe Fındıklı Mahallesi Seyitağa Camisi İmam Hatibi Gürsel Ulusoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailece doktorlarla görüşerek, beyin ölümü gerçekleşen kardeşinin organlarını bağışlama kararı aldıklarını bildirdi.

 

Organ bağışına, hayırlara vesile olması ve başkalarına örnek teşkil etmesi bakımından karar verdiklerini belirten Ulusoy, "Şartlar olgunlaşması durumunda organ naklinin gerçekleşebileceğini söyledik. Biz organ naklinin caiz olduğunu zaten biliyoruz. Bir insanı kurtaranın, bütün insanlığı kurtarmış gibi olacağı ayetiyle hareket ettik." dedi.

 

Anne ve babasına organ naklini anlatmanın çok zor olduğunu ifade eden Ulusoy, ailece inançlı insanlar olduklarına dikkati çekti.

 

Kardeşinin kalbinin başkasında yaşamasının çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren Ulusoy, "Şimdi bir sülale iken birçok cana can katıp, onların yaşamasına vesile olup, onlarla beraber, onların dualarıyla kardeşimizin inşallah yaşayacağına inanıyoruz. Bu hayırlı işe biz vesile olacağız ama kardeşim faydalanacak. İnşallah amel defterine de bunun sevabı yazılacak." diye konuştu.

 

Ulusoy, motosikletine çarparak kardeşinin ölümüne neden olan kişi hakkında hukuksal anlamda gereken cezanın verilmesi için girişimlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com