19 Nisan 2024 Cuma

Bodrum Belediyesi Tıp Bayramı’nda sağlık görevlilerini buluşturdu

BHM
17.03.2014 13:50
Bodrum Belediyesi Tıp Bayramı’nda sağlık görevlilerini buluşturdu
Bodrum Belediyesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “İnsan hayatında iki şey çok önemli; eğitim ve sağlık. Telafisi olmayan tek şey ise can! Cana can veren sizlerin önünde sevgi ve saygıyla eğiliyorum” dedi. 

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Yarımadası’nda görev yapan sağlık emekçileri için bir etkinlik düzenlendi. Bodrum Azka Otel’de düzenlenen etkinliğe Bodrum'da faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarında görev yapan yüzlerce sağlık personeli katıldı. Gecenin başında, Türkiye’de son zamanlarda yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için bir dakika saygı duruşunda bulunuldu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon gecede yaptığı konuşmada, bu etkinlikleri geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, "Özellikle bugün, sizin için bir bayram ancak biz vatandaşlar sizlerin Bodrum'da olmasından dolayı her gün bayram yapıyoruz. Bunu niye söylüyorum? Biz Bodrum'un zor günlerini yaşayan son jenerasyonuz. Bodrum'da o yıllarda bir tek doktor vardı. O doktor da gözden dişe, bütün sağlık sorunlarıyla ilgilenirdi. Bu yıl bu etkinliğin ikincisini düzenliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz. İnsan hayatında iki şey çok önemli ki bunu her yerde söylüyorum; eğitim ve sağlık. Eğitim için sağlık için tüm imkânlarımızı kullanıyoruz. Tabi Bodrum'da şu an birçok sağlık kuruluşu var. Bu kuruluşlarda çalışan sizler, Bodrum'da yaşayanların ve tatil için Bodrum'a gelen insanların sağlıklarını koruyorsunuz. Sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Sağlık personelinin zaman zaman görevlerini yaparken zor şartlar altında çalıştığını ve kötü muamelelere maruz kalabildiklerini de belirten Başkan Kocadon, “Hatta zaman zaman biber gazına dahi maruz kalabiliyorsunuz. Kimimiz bu uğurda demokrasi şehidi oluyor, bazılarımız da zindanlara atılıyor. Eğer Türkiye’nin yaşadığı bu süreçte, bu mücadelede hepimiz bir umut, bir ışık olabiliyorsak, ülkemizin bu süreçleri aşacağına inanıyorum. Telafisi olmayan tek şey can! Cana can veren sizlerin sevgi ve saygıyla önünüzde eğiliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından geceye katılan sağlık görevlileri, hareketli müzikler eşliğinde eğlenerek yorgunluk attılar. 

 

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com