19 Nisan 2024 Cuma

ÇEVRECİ ANA İÇİN MEYDAN YAPILACAK

BHM
03.03.2017 11:33
ÇEVRECİ ANA İÇİN MEYDAN YAPILACAK
Bodrum’da çevreci eylemleri ve barış yanlısı söylemleri ile bilinen Saynur Gelendost, ölümünün 14'üncü yıldönümünde mezarı başında anıldı.

 Gelendost anısına  Bodrum'da bir meydan ve büst yapılacağı açıklandı.

 

Solunum yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede 2 Mart 2003 tarihinde 73 yaşında ölen,  Bodrum Çevre Gönüllüleri Derneği kurucularından ve genel sekreteri Saynur  Gelendost, bugün ölümünün 14'üncü yılında kendisinden bir yıl sonra vefat eden eşi Can  Gelendost ile yan yana olan mezarı başında bir grup çevreci tarafından anıldı. Türbe Mezarlığı'ndaki anmaya, Saynur  Gelendost'un oğlu Serhat  Gelendost,  Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı  Taner Uslu,  Gökova Sürekli Eylem Kurulu gönüllüsü Reşat Uygun ve Bodrumlu çevreciler katıldı.  Gelendost'un mezarını çiçeklerle donatan çevreciler dua etti.

 

Gelendost'un  Türkiye'deki çevre öncülerinin anası olduğunu ve sadece çevre eylemleri ile değil, çocuk sevgisi, Türk Yunan ilişkileri ve barış yanlısı söylemleri ile herkesin gönlünü kazandığını belirten  Gökova Sürekli Eylem Kurulu gönüllüsü Reşat Uygun, çevre, doğa ve kültürel mirasa yapılan saldırıların Saynur  Gelendost'un 40 yıl önceden başlayan mücadelesinde ne kadar haklı olduğunu gösterdiğini ifade etti. Belediye Başkan Yardımcısı  Taner Uslu da, meclis olarak alacakları bir karar ile  Gelendost Büstü ve rölyeflerinin yer alacağı bir meydan hazırlanacağını belirterek "1996 yılında başlayan  Kardak kayalıkları krizinden sonra da kayalıkların iki ülkenin barışı için bir sembol olmasını ve Barış Kayalığı olmasını isteyen Saynur  Gelendost'un düşüncelerini yaşatmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bugün burada, Türk -Yunan dostluklarında aldığı barış ödülleri,  Ege Denizi'nin foklara ait olmasını isteyen öncü bir kadını anıyoruz. Büst ve meydan projesi için hemen çalışmaları başlatacağız, bu konuda kimsenin endişesi olmasın" dedi

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com