19 Nisan 2024 Cuma

İNŞAAT ALANINDAN TARİH FIŞKIRDI

BHM
28.02.2015 11:25
İNŞAAT ALANINDAN TARİH FIŞKIRDI
Bodrum'da, villa inşaatı için sondaj kazıları yapılan arazide 3 bin 500 yıllık Antik Halikarnassos Kenti'nin sur duvarları, bina kalıntıları ve kaya mezarlarına rastlandı. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi yetkilileri ise konunun haber niteliği olmadığını söyledi!

Yokuşbaşı Mahallesi Ballıkaya Mevkisi'nde, Ofton İnşaat  tarafından dört ay önce 12'si ultra lüks 92 villa yapmak için inşaat çalışması başlatıldı. Yaklaşık 150 dönüm arazi üzerine yapılan inşaat alanında yapılan sondaj kazıları sırasında topraktan adeta tarih fışkırdı. Bodrum Arkeoloji Müzesi tarafından yapılan çalışmalarda antik sur duvarları, sur duvarlarında kullanılan taşlardan yapılan bina kalıntıları ve kaya mezarı bulundu.

 

Medya Grubumuza gelen telefondan sonra çalışmaların yapıldığı alana giden arkadaşlarımız, inşaat alanına şantiye yetkilileri tarafından güvenlik gerekçe gösterilerek alınmadı. Bunun üzerine ekibimiz tarih fışkıran alana arkadan dağı aşarak ulaşabildi. Bölgenin tel örgü ve çitlerle çevrildiği, antik kalıntıların bulunduğu bölgenin hemen yanında inşaatın devam ettiği görüldü.

 

HABER NİTELİĞİ YOKMUŞ!

Gelen telefondan sonra ulaştığımız Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi yetkilileri, Bodrum Yarımadası’nın her yerinde benzer tarihi kalıntılarının bulunduğunu söyleyerek bulunanlarla ilgili bilgi vermekten kaçındı ve konunun haber niteliği olmadığını söyledi. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Emel Özkan’a ise ulaşmak mümkün olmadı.

 

Tarihi kalıntıların bulunduğu alana giden arkadaşlarımız ise Müze yetkililerine ulaşamadı ve bilgi alamadı. Alanda çalışma yapan işçiler yağmur ve fırtına yüzünden çalışmaların pazartesi gününe kadar ertelendiğini belirtti. Bulunan kaya mezarı ve bazı eserlerin ise yağmurdan etkilenmemesi için brandayla kapatıldığı görüldü.

 

SURLARIN HEMEN YANINDA İŞÇİ KOĞUŞLARI DİKKAT ÇEKTİ

Güvenlik gerekçesiyle inşaat alanından geçilmesine izin vermeyen Ofton İnşaat yetkilileri ise arkadaşlarımız bölgedeyken yanlarına geldi ve çalışmalarını takip etti. Ancak yağmur olmamasına rağmen bulunan kaya mezarı ve üstü örtülü eserlerin görüntülenmesi için brandanın açılmasına inşaat yetkilileri, sorumluluğun kendilerinde değil Müze Müdürlüğü’nde olmasını gerekçe göstererek izin vermedi.

 

Geniş inşaat arazisinin hemen bitiminde yer alan antik surların yanıbaşına kurulan işçi koğuşları ise dikkat çekti.

 

UYARIYORUZ! TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIN!

Bodrum Haber Merkezi olarak Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ve Bodrum’un yetkililerini uyarıyoruz; Lütfen tarihimize sahip çıkalım ve tarih mirasımıza gereken saygı ve ilgiyi gösterelim. BHM olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ısrarla belirtmek isteriz.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com