19 Nisan 2024 Cuma

KAÇAKLARA HAYAT IŞIĞI OLDU

BHM
11.05.2015 10:56
KAÇAKLARA HAYAT IŞIĞI OLDU
Bodrum’da sahil güvenlik ekipleri iki ayrı lastik botta Yunan adalarına geçmeye çalışan toplam 95 kaçağı yakalarken, bindikleri zodyak bot batan 12 kaçağı ise sağ olarak kurtardı.
 Bodrum’da sahil güvenlik ekipleri iki ayrı lastik botta Yunan adalarına geçmeye çalışan toplam 95 kaçağı yakalarken, bindikleri zodyak bot batan 12 kaçağı ise sağ olarak kurtardı. Kurtarılan kaçaklar arasındaki boğulma tehlikesi atlatan ve hiportermi geçiren bir kaçak ise hastaneye sevk edildi.
Sahil Güvenlik ekipleri, bugün saat 06.00 sıralarında Bodrum açıklarında lastik botla yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 46 kaçak olduğunu belirledi. Suriyeli kaçaklar, sahil Güvenlik botuna alınıp, Milta Marina'da karaya çıkarıldı. Bir saat sonra Kargı Koyu açıklarında, bir başka sahil Güvenlik Botu, yine lastik botta 6'sı çocuk, 8'i kadın toplam 49 Suriyeli kaçağı daha yakaladı. Bu 49 kaçak da Bodrum Limanı Gümrük Alanı'ndaki Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirildi.
Aynı saatlerde Karaada'nın güneyinde, 4 kaçağın olduğu belirlendi. Adaya yanaşan Sahil Güvenlik ekibi, 4 Suriyeli kaçağı kurtardı. Kurtarılan kaçaklar ifadelerinde, 3.5 metrelik zodyak botlarının battığı 8 arkadaşlarının kayıp olduğu söyledi. Bunun üzerine bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı. 4 saatlik çaba sonucu diğer kaçaklardan 4'ü Türk karasuları, diğer 4'ü de uluslararası sularda can yelekleri sayesinde sağ olarak kurtarıldı. Uluslararası sularda bulunan kaçaklardan 3'ünün yorgun ve bitkin olduğu birinin ise deniz şartlarına daha fazla dayanamayıp boğulma tehlikesi ve hipotermi (37 °C olan normal vücut sıcaklığının, 35 °C'nin altına düşmesi halinde meydana gelen rahatsızlık) geçirdiği anlaşıldı. Diğerleri ile birlikte sahil güvenlik botuna alınan 25 yaşlarındaki Suriyeli kaçağa ilk müdahale yapıldı. Daha sonra karada hazır bekletilen ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kaçağın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. İşlemleri tamamlanan diğer 106 kaçak Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği'ne gönderildi.
 
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com