19 Nisan 2024 Cuma

Konacık’ın belediyecilik anlayışı inşaata dayalı

BHM
25.02.2014 12:35
 Konacık’ın belediyecilik anlayışı inşaata dayalı
Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, davet üzerine Konacık Nasuhlar Sokak'taki Hasan Üzer'in evini ziyaret etti. Başkan Kocadon’un geleceğini duyan Konacık halkı da Üzer Ailesinin evinde toplandı   

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Konacık halkıyla bir araya gelerek vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Başkan Kocadon, Bodrum’un bir turizm kenti olduğunu ve Konacık’taki tarihi Pedasa Kalesi’nin tanıtılması gerektiğini belirterek, “Konacık'a şöyle bir baktığımızda yapılaşmaya, inşaata dayalı bir belediyecilik anlayışı ortaya çıkıyor. Halbuki bunlar yapılırken, sosyal donatıların da hızlı bir şekilde düzenlenmesi gerekiyordu.” dedi.
 

Konacık ziyareti sırasında Başkan Kocadon’a CHP Konacık Belde Başkanı Muharrem Göçmen, CHP Bodrum Meclis Üyesi Adayı Mehmet Melengeç, CHP Bodrum Meclis Üyesi Adayları ve partililer eşlik etti. Mehmet Melengeç, Konacık'ta yapılması gereken birçok sosyal ve kültürel projeler olduğunu belirterek, Başkan Mehmet Kocadon’a bu konuda güvenlerinin tam olduğunu söyledi. 


“ÖNCE EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜN YAKALANMASI LAZIM”
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaptığı konuşmada, Konacık’ın Bodrum ve Bitez'le iç içe geçmiş, bir ucunun Gündoğan'a kadar giden, öbür ucunun da Yalıçiftlik sınırlarına dayanan büyük bir alan olduğunu belirterek şöyle konuştu: 


“Benim Konacık'a üçüncü ziyaretim. Konacık'a her geldiğimde beni daha da kalabalık topluluklar karşılıyor. Her gittiğimiz yerde birlik beraberlikten söz ediyoruz çünkü birlik beraberlik ve huzurun olmadığı yerlerde arkadaşlar, biz istediğimiz kadar hizmet yapalım, mutluluk olmaz. Mutluluğun olması için de önce sizin, hem sağlığınızın, hem de ekonominizin iyi olması lazım. Ekonomik gücü yakaladığımız sürece, mutluluk ve düzen kendiliğinden gelir. Eğer ben size asfalt yollar yapayım, beton yollar yapayım ya da altından yollar döşeyeyim dersem, ekonomik gücün yoksa ve akşam eve giderken evine ekmek götüremiyorsan, sabah çocuğuna okula giderken harçlık veremiyorsan ne o yolu görürsün ne de güzelliklerin farkına varırsın. Onun için önce ekonomik özgürlüğümüzü yakalamamız lazım.”


“KADINLARIMIZ ARTIK ÜRETEN OLACAK”
Görev yaptığı süre içerisinde özellikle kadınların iş hayatına girmeleri konusuna büyük destek olduğunu ifade eden Başkan Kocadon, “En son Bodrum'da biliyorsunuz, KADEM'i oluşturduk. Orada kurslar açılıyor. Hukuksal destekler veriliyor. Doktorlarımız var ve bugün orada kurs gören kadınlarımız, kendilerine o kadar güzel atölyeler kurmuşlar ki… Ortakent'i ziyarete gittiğimde orada ürettiği reçellerle ekonomik bir güç kazanmışlar ve bize teşekkür ederek, ‘Başkanım biz bunu sizin sayenizde aştık’ diyorlar. Özellikle bu kadınlarımızın, ekonomik güce katkısını arttırabilmek için arkadaşlar, Konacık'ta da bu faaliyetlerimizi hızlı bir şekilde yapmamız lazım. Yani kadınlarımız artık üreten olacak. Artık kadınlarımız kocalarını Sosyal Sigortalar Kurumu gibi görmeyecek. Hep beraber çalışacağız arkadaşlar, kimse kusura bakmasın.”şeklinde konuştu.
 

“HİÇBİR KAMU ALANI YOK MUYDU ÇAY BAHÇESİ OLACAK?”

“Meclis Üyesi Adayımız Mehmet Melengeç’ten aldığım bilgiye göre Konacık’ta bir tane bile belediye çay bahçesi yokmuş.” diyen Başkan Kocadon, “Konacık'a şöyle bir baktığımızda yapılaşmaya, inşaata dayalı bir belediyecilik anlayışı ortaya çıkıyor. Halbuki bunlar yapılırken sosyal donatıların da hızlı bir şekilde düzenlenmesi gerekiyordu ama baksanıza bir tane aile çay bahçeniz bile yokmuş. Var mı arkadaşlar? Bu kadar yerler imara açıldı, hiçbir kamu alanı yok muydu çay bahçesi olacak?” diye sordu. 
 

KOCADON, PEDASA ANTİK KENTİ’NİN TANITIMINA ÖNEM VERECEK 
Başkan Kocadon ayrıca, Meclis Üyesi Adayı Mehmet Melengeç’i de takdir ettiğini belirterek “Kendisi Pedasa'yı, Konacıkspor'u ve sanayi sitesini yarattı. Hepsini de inanarak yaptı. Şimdi de bana çok yakın bir isim olarak, sizin dertlerinizi, sorunlarınızı en iyi şekilde dinleyerek mücadele edecek, hakkınızı arayacak bir insan. Onun için kendisine teşekkür ediyorum. Gönlü de o kadar zengindir ki reklamını bile başkaları yapar, kendisi yapmaz. Ben artık istiyorum ki, madem Bodrum'un birinci geçim kaynağı turizm, artık turizmden de hep beraber faydalanalım. Özellikle bugün Konacık'ın Pedasa'sı, iyi tanıtım yapılamadığı için gerekli turist desteğini alamıyor. Bunda suçlu aramıyoruz. Belki Bodrum Belediye Başkanı olarak ben de suçluyum. Şimdi onu yeniden merak ettirerek, etrafını güzelleştirerek, tarihi ve kültürel özelliklerini yeniden ortaya çıkararak hem Bodrum turizmine, hem de ülke turizmine kazandırmamız gerek. Amacımız, buraya da turizm sayesinde ekonomik canlılık kazandırmak.” diye konuştu. 

Konuşmasının ardından vatandaşların sorularını yanıtlayan ve görüşlerini alan Başkan Kocadon, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

Mehmet Kocadon, Konacık’tan “En Büyük Başkan, Bizim Başkan!” sloganları ile ayrıldı.

 

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com