20 Nisan 2024 Cumartesi

KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ OCAK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

BHM
13.01.2019 17:15
KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ OCAK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
11 yıl önce kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin farklı illerinde eş zamanlı toplantılar yapan Türkiye Küçük Millet Meclisi bünyesinde 7 yıldır da Bodrum'da  faaliyetlerini sürdüren Bodrum Küçük Millet Meclisi, Ocak ayı toplantısını Oasis AVM toplantı salonunda yaptı.

Gazeteci-Yazar Ayhan Ongun önderliğinde gerçekleşen Bodrum Küçük Millet Meclisinin Ocak ayı toplantısının genel gündemi “Bir yılın tortusu; 2019'da Türkiye”, yerel gündem de “Nasıl bir belediye başkanı istiyoruz“ oldu. Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve ilgi duyan yurttaşların katıldığı toplantı yaklaşık üç saat sürdü ve gündeme ilişkin görüşlerini açıklayan katılımcılar, saygı çerçevesinde, birbirlerini dinlemeye, anlamaya ve ortak aklı bulmaya çalıştılar. 

Toplantıyla ilgili soruları yanıtlayan Bodrum Küçük Millet Meclisi Girişimcisi Ayhan Ongun şunları söyledi; 
 
“Farklı bir toplantı formatı uygulamaya çalışıyoruz. Önyargılardan uzak, tartışmadan, polemik yapmadan, birbirine görüşlerini dayatmadan, farklı görüşleri bir zenginlik olarak gören anlayış içerisinde katılımcılar özgürce fikirlerini açıklama fırsatı buluyorlar. Bu toplantılara bölge milletvekillerini, siyasi parti yöneticileriyle STK ve meslek odaları temsilcilerini de davet ediyoruz. Söyleyecek sözü olan sivil yurttaşlarında katılabildiği toplantıları aralıksız 7 yıldır sürdürüyoruz. Önceleri ülkemizde var olan kutuplaşma nedeniyle birbirlerine tahammül edemeyen kişi ve gruplar zaman içerisinde bu toplantılar sayesinde aynı masa etrafında oturup belirli bir konu etrafında görüşlerini konuşabilir hale geldiler. Bu toplantımızda konuşmacıların gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmelerden çıkardığımız sonuç; 2018 yılı ekonomik, sosyal ve siyasal olarak iyi bir yıl olmadı. Bölgemizde sıcak gelişmeler yaşandı. Özelleştirme adına kamu yararı gözetilmeden stratejik öneme sahip fabrikalar satıldı, işsizlik arttı, yasaklar ve özgürlüklere müdahale daha da çoğaldı” şeklindeydi. 
 
2019 yılında özellikle ekonominin düzeltilmesi, demokratik hak ve özgürlükler üzerindeki baskıların kaldırılması, uluslararası ilişkilerin barış temelinde yeniden gözden geçirilmesi, eğitim sisteminin çağdaş normlara getirilmesi talebi öne çıktı. Katılımcıların tamamı, geçtiğimiz beş yılda yeterli hizmet alamayan Bodrum’a eğitimli, vizyon sahibi, sermaye çevreleriyle ilişkisi olmayan, tüm vatandaşlara eşit davranan, dürüst, çalışkan bir belediye başkanı istediklerini belirttiler.
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com