20 Nisan 2024 Cumartesi

Muğla tarihinde bir ilk!

BHM
15.04.2014 23:23
Muğla tarihinde bir ilk!
30 Mart yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir statüsüne geçen Muğla'da Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. CHP'nin 41, Ak Parti'nin 20, MHP'nin 3 ve DP'den 2 üye ile oluşan toplam 66 meclis üyesi Sabah saatlerinde Atatürk Anıtına çelenk bıraktıktan sonra Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Meclis üyesi sıfatıyla sorunlara köklü çözüm üretebilmenin, bilimsel çerçevede değerlendirip doğru kararlar verebilmenin çok büyük sorumluluk gerektirdiğini söyleyen Vali Güvençer konuşmasına şöyle devam etti: "Sizler seçilmiş bir organın üyelerisiniz. Sizler Muğlalıların tarih içindeki ümitli ve kararlı akışının üyeleri olacaksınız. Bu vilayetin ruhuna nüfuz edeceksiniz. Bu yolculukta akışı yönlendiren ve hedefe götüren sizler olacaksınız. Birlikte yol aldığımız hemşehrilerimizin duygularını, düşüncelerini, hayallerini doğru kavramalıyız. Peşin hükümler yerine stratejik bir çizgi izlemek gerekir. Önce en iyi dileklerimizi, sonra tüm karar organlarımızı daha müreffeh ve huzurlu bir Muğla için Muğlalı hemşehrilerime sizler adına taahhüt ediyorum"

 

Vali Güvençer'i iyaretin ardından meclis üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde 13 ilçeyi temsil eden 13 adet Servi ağacı ile Büyükşehir Belediyesini temsil eden çınar ağacı dikimi gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını eski Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen eski İl Özel İdare binasına ait toplantı salonunda gerçekleştirdi. İlk toplantıda Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin ek bütçesi 408 milyon 400 bin lira olarak belirlendi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin ilk meclis toplantısına 13 ilçenin Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri katıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün başkanlığında yapılan ilk toplantıda meclis divan katipliği, 1. ve 2. başkan vekilliği, encümen üyeliği ile 8 ihtisas komisyonun üyeleri belirlendi.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Hepimizin amacı aldığımız görev gereği ilçelerimizin ve ilimizin genelinde halkımızın günlük yaşantısını daha konforlu ve daha yaşanılabilir çağdaş kentler haline getirmektir. Seçim bana göre bitmiştir. Hangi partiden buraya gelmişsek gelelim aynı yolda yürüyen meclis üyeleriyiz. ve hizmet adına bundan sonra da birlikte yürümemiz gerekiyor. Hepimizin birbirine ihtiyacı ve bağımlılığı var. Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra artık her ilçe kendi başına yürümeyecek, birlikte hareket edeceğiz. Her ilçe diğer ilçeleri de ilgilendiriyor. Onların sorunlarını çözmek adına birlikte hareket edeceğiz" dedi.

 

Konuşmaların ardından yapılan gizli oylamada Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekilliğine CHP'den Cumhur Çoban, 2. Başkanvekilliğine yine CHP'den Selami Karakaya seçildi. Encümen üyeliğine ise CHP'den Nevzat Sarıçoban, S.Nazmi Büyükgöğerlioğlu, Önder Batmaz, Hakkı Bayındır ve Besim Özbek seçildi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 7 İhtisas Komisyonu'na seçilecek üyelerinin sayısının 5'ten 7'ye yükseltilmesi oy birliği ile kabul edildi. Buna göre İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Tarım, Ulaşım, Turizm, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının seçimi yapıldı. Komisyonlar 5'i CHP, 2'si Ak Partili üyelerden oluştu.

 

9 AYLIK BÜTÇE BELİRLENDİ

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin ilk toplantısında 32 madde gündeme alınırken, Büyükşehir Belediyesi'nin 9 aylık ek bütçesi de belirlendi. Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin yaklaşık yarım saat süren toplantısı sonrası bütçenin gelir ve gider kalemleri tek tek meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Yapılan oylamada Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılı 9 aylık ek bütçesi 408 milyon 400 bin lira olarak oy birliği ile kabul edildi.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com