18 Nisan 2024 Perşembe

ÖNCE ÇÖPLERİ SONRA ORMANI YAKTILAR

BHM
28.08.2014 09:36
ÖNCE ÇÖPLERİ SONRA ORMANI YAKTILAR
Bodrum’da, tarım arazisinde başlayan yangın, ormanlık alana da sıçradı. Alevler havadan ve karadan müdahaleyle güçlükle söndürülürken, 2 hektar orman ve 1 hektar tarım arazisi küle döndü. Yangına, çöpleri yakmak isteyen tarım işçilerinin neden olduğu ileri sürüldü.

Güvercinlik Mahallesi, Kuyucak Mevkisi'ndeki bir tarım arazisinde bugün saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle yakındaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alana da sıçradı. Yoldan geçen tatilciler, çalı çırpılarla ilk müdahaleyi yapsa da alevlerin büyümümesini önleyemedi. Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 söndürme uçağı, 2 helikopter, 8 arazöz ve 80 orman işçisi sevk edildi. Bodrum Orman İşletme Şefi Önder Barut'un yönettiği havadan ve karadan müdahaleyle alevler yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı.

 

Bodrum- İzmir karayolunun da bir süre duman altında kalmasına neden olan yangında, ilk belirlemelere göre, 1 hektar tarım arazisi ile 2 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü. Yangına, çöpleri yakmak isteyen tarım işçilerinin neden olduğu ileri sürülürken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

DHA

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com