19 Nisan 2024 Cuma

Sözde değil, gerçekten hatırlayın!

BHM
12.02.2014 21:46
Sözde değil, gerçekten hatırlayın!
Yer Konacık! Büyük bir market ve yapı marketin hemen yanıbaşı! Sözüm ona güya kaldırımda engelliler için özel yol yapılmış. Ama lütfen bu fotoğrafa bakın, elinizi vicdanınıza koyun; BURADAN DEĞİL ENGELLİ, NORMAL BİR İNSAN NASIL GEÇECEK?
Siyasilerimiz, devlet büyüklerimiz Engelli gün ve haftalarında bol bol konuşur, asla onları unutmayacaklarını söyler, kendileriyle boy boy fotoğraflarını gazetelerde, dergilerde, billboardlarda yayınlar. Zannedersiniz ki engellilerin her an yanlarındalar, hayatı onlar için kolaylaştırıyorlar.
 
Ancak bu fotoğraftan da anlaşıldığı gibi tüm bu şaşalı gösteriler, sadece göstermelik yapılan etkinlikler. 
 
Yer Konacık. Büyük bir market ve yapı marketin hemen yanıbaşı. Yol kenarına kaldırım yapılmış. O kaldırıma da engelliler düşünülerek! geçiş yolu yapılmış. Fakat bu yol engellerle dolu! 3 direk 2 telefon kutusu bu kaldırımı geçilmez kılmış.
 
Sözüm ona engelliler için yapılan kaldırım, öyle büyük engellerle gasp edilmiş ki! Üstelik hemen her yerde bu tip görüntüleri her zaman görüyor, şahit oluyoruz.
 
Buradan ilgililere soruyoruz; 
 
Elinizi vicdanınıza koyun ve bu fotoğrafa defalarca bakın. Ondan sonra engellilerle ilgili söylediğiniz sözlerde, düzenlediğiniz etkinliklerde, gazetelerde, dergilerde, billboardlarda ne kadar samimi olduğunuzu kendi kendinize sorun. Cevabı da kendi kendinize verin.
 
Onları sözde değil, gerçekten hatırlayın.
 
Ve unutmayın; HER SAĞLIKLI İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR…
 
BHM
Engelliler Bodrum

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com