26 Nisan 2024 Cuma

“Birilerini değil, bütün Konacık halkını zengin etmeye geliyoruz”

BHM
22.03.2014 11:00
“Birilerini değil, bütün Konacık halkını zengin etmeye geliyoruz”
Konacık Mitinginde coşkuyla karşılanan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Konacıklılara; “Merak etmeyin, biz geliyoruz” dedi. Başkan Kocadon, “Gelecek Konacık’ın olacak ve Konacık artık rahat bir nefes alacak. Konacık halkı artık huzurla yaşayacak; çocuk parklarında, çay bahçelerinde oturabilecek.”

Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, coşkulu bir kalabalığın katıldığı Konacık Mitinginde “Gelecek Bodrum’un, O da Seninle”, “Bodrum Seninle Gurur Duyuyor” sloganları ve Konacık halkının büyük sevgisiyle karşılandı. Konacık Etkinlik Alanı’nda düzenlenen mitingde Başkan Kocadon’un sahneye çıkmasıyla birlikte Konacık’ta alkış sesleri yükselirken Başkan Kocadon, “Gelecek Konacık’ın olacak. Bundan böyle artık Konacık da nefes alacak!” dedi.

 

Mitingde ilk sözü, Konacık Beldesi’ne yaptığı sayısız hizmetleriyle tanınan Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Mehmet Melengeç aldı. Melengeç, 1989 yılında belediye hizmetleri için Konacık Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’ni (KONKAD) kurduklarını belirterek, 14 yıldır da derneğin başkanlığını yaptığını söyledi. Melengeç, başkanlığı süresince belediye hizmetleri alanında faaliyet gösterdiğini, asıl girişimininse Konacık’taki Antik Pedasa Kenti’nde kaçak kazıları önleyerek, Pedasa Şenliklerini Bodrum ve Konacık halkına kazandırmak olduğunu aktardı.

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ise, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, “sizlerin de desteğiyle, güçlü ekibimizle birlikte Muğla Büyükşehirle uyumlu çalışmalarla CHP çatısı altında bir bütün olarak sorunları hızlı bir şekilde çözeceğiz. Sorunlar ne olursa olsun, bunları çözmek için kenetlenmiş bir ekibimiz var.” dedi. Saruhan, daha sosyal bir belediyecilik anlayışıyla hizmet vereceklerini ifade etti.

“BAKIN BUGÜN KONACIK’A… SEÇİM Mİ YOKSA KARNAVAL MI BELLİ DEĞİL.”
Binin üzerinde Konacıklı vatandaşın katıldığı ve adeta bayram yerini andıran miting alanı, Başkan sahneye davet edildiğinde uzun bir süre “Bodrum seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla yankılandı. Başkan Kocadon, “Gelin görün bu müthiş enerjiyi arkadaşlar. Gelin de bu birlik beraberliği, kardeşliği, barışı, bu sevgi selini görün.” diyerek Konacık ve Bodrum Halkına Halikarnas Balıkçısı’nın “Merhaba”sını yolladı. Başkan Kocadon, Konacık halkını selamlamaya devam ederken, “Ben koltukların değil, gönüllerin belediye başkanı olmuşum ki, bunu da sizler yaptınız. Bugün Konacık’a baktığımızda, seçim mi, karnaval mı belli değil. O kadar güzel bir birlik, beraberlik ve coşku içerisindeyiz ki; Allah sizlerden razı olsun arkadaşlar.” diye konuştu.

 

Başkan Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkanı olarak altyapı çalışmalarına büyük önem verdiğini, bunun sonucu olarak da Almanya'dan ve Türkiye’nin birçok ilinden çevre ve şehircilik mühendislerinin Bodrum’da incelemelerde bulunduklarını söyledi. Kocadon, “Su depolarımızın hijyenik oluşu, asbest borulardan modern çağdaş borulara geçmemiz; tüm bunlar alt yapıya ve halk sağlığına ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesi.” dedi. Çevre düzenlemeleri konusunaysa; “Özellikle kaldırımları genişleterek ‘Bodrum Yürüyerek Güzel’ sloganıyla halkımıza çok güzel hizmetler sunduk.” şeklinde değindi.

 

“BELEDİYE PERSONELİ ARKADAŞLARIM, SİZLERİN BİLGİ VE TECRÜBELERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR”
Personeliyle birlikte çok büyük işler başardığını belirterek, onlara teşekkür eden Başkan Mehmet Kocadon, “Bodrum Yarımadası, Muğla Büyükşehire devredilmeden çok önce biz BOSKİ'yi kurduk, Bodrum Su ve Kanalizasyon İşletmesi’ni. Biz bunları çok önceden yaptık. Bodrum Belediye Personeli olsun, yarımada personeli olsun, artık belediyecilik hizmetlerinde çok deneyimli oldular. Şimdi bütün bu bilgi ve tecrübelerini tek bir çatı altında toplayacağız; Bodrum Belediye Başkanlığı çatısı altında. Onun için bugüne kadar bizlere emek veren, hizmet eden ve artık bu işin ehli olmuş bütün belediye personellerimiz Bodrum Yarımadası için tek bir çatı altında çalışacaklar. Belediye personeli arkadaşlarım, lütfen evinize gittiğinizde rahat uyuyun. Çünkü bu güzel yarımadamız için sizlerin bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacımız var. Hepinize şimdiden söylüyorum; yeni işiniz hayırlı olsun arkadaşlar.”diye konuştu.

“KONGRE MERKEZİMİZİN TÜM ALTYAPI ÇALIŞMALARINI BİTİRDİK”
Projelerini, Bodrum’da turizmi 12 aya yaymak üzere hazırladıklarını belirten Başkan Kocadon, bunların başında sağlık turizminin geldiğini, kongre turizmindeyse Bodrum Belediyesi olarak çok büyük çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Planlarımız hazır hatta temel attığımız günden itibaren pazarlayacak firmalara kadar Kongre Merkezimizin tüm altyapı çalışmalarını bitirdik. Biz tam bu çalışmaları bitirdiğimiz sırada büyükşehir olayı gündeme geldi ve artık elimiz biraz daha güçlendi. Kongre alanımızı artık biraz daha büyük bir alana taşıyacağız ki projelerimiz de hazır. Bizim için önemli olan, havalimanına gelen bir tane turistin bile ekonomik katkısını bütün halkımızla paylaşmaktır. Mümkün olduğu kadar her şey dâhil sistemden uzak kalarak, özellikle Bodrum Yarımadası’nın tarihini ve kültürünü iyi anlatarak, merak ettirerek Bodrum'a gelen her turisti taksicimizle, marketçimizle, restorancımızla ya da otelcimizle buluşturmak ve biz bunu da gerçekten yapıyoruz.” dedi.

“TAAHHÜTLERİN HEPSİNİN ALTINA İMZA DA ATARIZ, SÖZ DE VERİRİZ”
Başkan Mehmet Kocadon, Konacık Beldesi’nin en büyük sorunlarından bir tanesinin tapu, bir tanesinin de beldenin yukarısında bulunan Çırkan Köyü’nün altyapısı olduğunu söyledi. Kocadon ayrıca sosyal belediyecilikte de Konacık’ın çok eksik kaldığını ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çay bahçesi yok, spor sahası yok, düğün salonlarınız yok. Birçok şeyde eksiksiniz. Eğer gelip de size, bunları ben yapacağım derse, sen de diyeceksin ki; Arkadaş! Sen nereye adaysın? Muğla Büyükşehire mi, yoksa Bodrum Belediye Başkanlığına mı? Önce bunu iyi bilmek lazım… Biz taahhütlerin hepsinin altına imza da atarız, söz de veririz. Çünkü Muğla'nın geneline baktığınızda Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üstünlüğü var. Bunu da herkes zaten kabullenmiş durumda. Peki, Bodrum’a baktığımızda? İşte şu karşımda duran güzelliğe, şu enerjiye baktığınızda da Bodrum, Cumhuriyet Halk Partisi ve Mehmet Kocadon ile bu işi çözmüş.” dedi. Başkan Kocadon artık Muğla ve Bodrum olarak çarkın dişlilerinin bir olduğunu, bütün sosyal ve halkçı belediyeciliğin altyapısının kurulduğunu, tüm dertlerin 30 Mart’ta çözüme kavuşacağını söyledi.

“KONACIK ADININ DUYULMASI, MEHMET MELENGEÇ SAYESİNDEDİR”
Başkan Mehmet Kocadon, Konacık Beldesi’ne her yönden katkı sağladığını, beldeye yıllardan beri büyük emek verdiğini, bu nedenle kendisini çok sevdiğini belirttiği Mehmet Melengeç hakkında övgü dolu sözler söyledi. Başkan Kocadon; “Biraz önce konuşma yapan benim ağabeyimdir; Mehmet Melengeç. Kendisini hep takdir etmişimdir. Enteresan bir şekilde kendisini resmen Konacık’a adamış bir ağabeyimizdir. Bir bakıyoruz Konacık’ın bütün etkinliklerinin altında onun imzası var. Spor Kulübüne bakıyorsunuz; Mehmet Melengeç çıkıyor, Pedesa’ya bakıyorsunuz o, sanayi sitesine bakıyorsunuz yine o çıkıyor. Ama Mehmet Melengeç’in gönlü o kadar zengindir ki, bunları başka birileri üstlendiği zaman bile ‘bunları ben başlattım, altında benim imzam var’ demiyor. Ben sizlerden esas alkışı Mehmet Melengeç için istiyorum arkadaşlar. Konacık ismi bugün birçok yerde duyulduysa, Mehmet Melengeç kardeşimle duyulmuştur. Onun için Mehmet Melengeç müthiş bir insandır.” dedi.
 

“SEN HİÇ MERAK ETME; PEDASA ŞENLİKLERİ’Nİ DE YAPACAĞIZ, BİSİKLET YOLLARINI DA…”
Başkan Kocadon daha sonra “Ağabeyim” dediği Melengeç’e doğru dönerek, “Sen hiç merak etme; Pedasa Şenlikleri’ni de yapacağız, bisiklet yollarını da… Seyir terasları, piknik alanlarını da...”dedi. Başkan Kocadon’un, “Hiç merak etmeyin, geliyoruz arkadaşlar. Hem de öyle güçlü geliyoruz ki; Türkiye'ye ışık olmak, umut olmak için geliyoruz. Omuzları düşmüş Türk halkına cesaret vermek için Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte geliyoruz.” sözleriyse alanı dolduran vatandaşlar tarafından alkışlarla ve “Helal olsun sana!” sloganlarıyla desteklendi.

“KONACIK HALKI ARTIK NEFES ALACAK. ÇÜNKÜ GELECEK KONACIK’IN OLACAK”
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sözlerini bitirirken; “Merak etmeyin, geliyoruz” dedi ve “Güzel Konacıklılar, gelecek Konacık’ın olacak ve artık Konacık da nefes alacak. Konacık halkı her yerde birlik beraberlik içerisinde yaşayacak ve çocuk parklarında, çay bahçelerinde oturup nefes alabilecek. Siz hiç merak etmeyin. Bodrum'un güzel konserleri, Bodrum Yarımadası’nın her yerinde eşit olarak yapılacak. Sosyal etkinlikler her yerde beraberlik içerisinde yapılacak.” diye konuştu. 

“BİRİLERİNİ DEĞİL, BÜTÜN KONACIK HALKINI ZENGİN ETMEYE GELİYORUZ”
“Cumhuriyet Halk Partisi ve Mehmet Kocadon olarak artık Konacık’ta birilerini zengin etmeye değil, bütün Konacak halkını zengin etmeye geliyoruz.”diyerek sözlerini tamamlayan CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bunu da asla unutmayın. Biz huzur için geliyoruz, birlik beraberlik için geliyoruz” diyerek Konacık halkının yoğun alkışlarını aldı.

CHP Konacık Mitinginde Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ, Bodrum Belediyesi Eski Başkanı ve Meclis Üyesi Adayı Tuğrul Acar, Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Adaylarıyla partililer ve binlerce Konacık ve Bodrumlu vatandaş eşlik etti.

Yerel seçimlere 9 gün kala, Konacık Mitingindeki CHP ve Mehmet Kocadon’a gönül veren katılımcı vatandaşlar, seçim heyecanını coşkuyla paylaştılar.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com