19 Nisan 2024 Cuma

8 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR DAVASINDA ERTELEME KARARI

BHM
21.01.2021 14:01
8 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR DAVASINDA ERTELEME KARARI
Bodrum’da yaşayan bir şahsın, 8 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla açılan davanın 2’nci duruşması dün görüldü. Dava, 23 Mart tarihine ertelendi.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen davaya, 8 yaşındaki çocuğun öz teyzesinin kocası sanık katılmazken müdahil olmak isteyen UCİM üyesi avukatların talebi, suçtan direkt olarak zarar görmedikleri gerekçesi ile reddedildi…

İddiaya göre ilçede yaşamını sürdüren 44 yaşındaki G.G. adlı bir şahıs, baldızının 8 yaşındaki kız çocuğuna 2018, 2019 ve en son 31 Aralık 2020 tarihinde yılbaşı gecesi, cinsel istismarda bulundu. Çocuğun yaşadıklarını ailesine anlatması üzerine ailesi Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

Bunun üzerine mağdur çocuğun Uzman Pedagog eşliğinde ifadesi alındı. Mağdurun kız kardeşinden alınan ifade de mağdur çocuğu doğruladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin çocukla ilgili hazırladığı raporda da çocuğun yapılan ruhsal ve fiziksel muayene bulguları, olaya ilişkin küçükten ve ailesinden alınan öykü ifadeler bir bütün olarak değerlendirildiğinde beyanlarının tutarlı olduğu ve beyanlarına itibar edilebileceği tespit edildi. 

Savcılık, henüz 8 yaşında olan kız çocuğunun yalan söyleyecek ve eniştesine iftira atmasını gerektirecek bir durumun olmaması, yine bu yaştaki çocuğu olayı anlatış şeklinden olayı kurgulamasının mümkün olmadığı gerekçesiyle, şüpheli hakkında dava açılması için yeterli şüphenin oluştuğuna kanaat getirdi. Sanık ise mağdur çocuğun iddialarını reddetti. 

Toplumsal bilinçlenme ve farkındalık projeleri üreten Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) 8 yaşında bir çocuğun öz teyzesinin kocası tarafından cinsel istismara uğraması ile ilgili davada gözlemci olarak yerini aldı. Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müdahil olmak isteyen Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) talebini, suçtan direkt olarak zarar görmediği gerekçesi ile reddetti.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuksuz olarak yargılanan 8 yaşındaki çocuğun öz teyzesinin kocası katılmadı. Ancak mahkeme bir sonraki celseye sanığın güvenlik kuvvetleri tarafından zorla katılmasının sağlanmasına karar verdi.

“SANIK TEDBİREN DERHAL TUTUKLANMALIDIR”

Mağdur çocuğun ailesinin avukatı Erdal Işık, basın mensuplarına yaptığı açıklamada dava ile ilgili şunları söyledi:

“Çocuk enişte tarafından cinsel istismara maruz kalmış. Türk yargısı maalesef cinsel istismar,  cinsel saldırı suçları ile ilgili alışılmış refleksini sürdürüyor. Bodrum’da sokaklarda eli kolu serbest dolaşan her an kaçabilecek, bize göre kuvvetli suç şüphesi oluşmuş bir sanık dolaşıyor.  Mahkeme heyetine bunu ifade ettik. Tedbiren derhal tutuklanmalıdır. Başka bir çocuğumuzun başına da aynı eylem gelmeden toplumdan izole edilmelidir ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. 2 celsedir duruşmaya ile gelemeyen, çeşitli bahanelerle açıkça söylediği gibi korkarak mahkemenin huzuruna çıkamayan bir sanıktan bahsediyoruz. Her şey ortada, dosya itibariyle bütün tanıklar dinlendi. Anlamadığımız şekilde, gerekçesini hukuken izah edemediğimiz şekilde, kabul edemediğimiz bir şekilde mahkememiz 2 seferdir tutuklama talebimizi reddediyor. Bununla ilgili en başta Hakimler ve Savcılar Kurulu’nu göreve çağırıyoruz. Gerekli şikayetleri yapacağız. Ülkede bir tweet attınız diye sizi şak diye tutuklayan yargı, cinsel istismar suçun işlediği sabit olan kişiyi Bodrum sokaklarında dolaştırıyor. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com