20 Nisan 2024 Cumartesi

BELEDİYE YASAL HAKLARINI KULLANACAK!

BHM
05.12.2014 10:05
BELEDİYE YASAL HAKLARINI KULLANACAK!
Bodrum Belediyesi, son günlerde artan hayvan ölümleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle;

Kamuoyuna,

 

Son günlerde Bodrum'da yaşanan hayvan ölümleri, bizleri derinden üzmüştür. Bodrum Belediyesi, vicdansızca gerçekleştirilen bu olayın faillerinin bulunması için gerekli tüm desteği vermektedir.

 

Tüm canlıların yaşama haklarına saygılı davranmayı ve onların yaşam alanlarını korumayı kendine ilke edinen Bodrum Belediyesi, hayvan ölümlerinin yaşandığı bölgelerde kapsamlı çalışma başlatmıştır. Adli mercilerin yürüttüğü çalışmaların haricinde, bölgedeki diğer hayvanların korunması ve yaşanan ölümlerin engellenmesi için personel uyarılarak, tedbirler alınmıştır. Hayvanların ölüm sebebinin anlaşılması için bölgeden bir hayvan alınarak İzmir'e otopsi için götürülmüştür.

 

2014 yerel seçimlerinin ardından 10 belde belediyesinin kapandığı Bodrum yarımadasında, hızla yapılan Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde bulunan geçici hayvan bakımevlerinin eksikleri, hızla giderilmiştir. Geçici hayvan bakım evlerinde uzman personeli ve hayvan sever vatandaşların destekleriyle gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yüzlerce hayvan rehabilite edilerek küpelenmiş; küpelenen hayvanların, yaşam alanlarına bırakılmadan önce tüm bakım ve aşıları da tamamlanmıştır. Bodrum Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevleri bünyesinde iki ameliyathane ve röntgen cihazı bulunmaktadır. Yaralanan hayvanların hayata döndürülmesi için Bodrum Belediyesi yoğun çaba sarf etmektedir.

 

Bu bilinçle hareket eden Bodrum Belediyesi, son günlerde yaşanan hayvan ölümleri nedeniyle bazı yayın kurumlarında ve sosyal medya üzerinde haksız ithamlara maruz kalmaktadır. Adli soruşturmanın ardından Bodrum Belediyesi, haksız paylaşımlar ve yazılar ile ilgi tüm yasal haklarını kullanacaktır.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com