18 Nisan 2024 Perşembe

BODRUM BOAT SHOW'DA

BHM
16.02.2015 11:14
BODRUM BOAT SHOW'DA
CNR Avrasya Boat Show'da kurulan Bodrum standı, ziyaretçiler tarafından beğeni topladı. Bodrum'da üretilen teknelerin de görücüye çıktığı Bodrum standını çok sayıda ünlü isim ziyaret etti.

Bu yıl 8.’si gerçekleşen “CNR Avrasya Boat Show Uluslararası Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı”, 14-24 Şubat 2015 tarihleri arasında CNR EXPO İstanbul'da ziyaretçilere kapılarını açtı. Yüzlerce firmanın stant açtığı fuarda, Bodrum Ticaret Odası tarafından hazırlanan ve yaklaşık 5 yüz metrekare alana sahip Bodrum standı, ziyaretçi akınına uğradı.

 

Bir motor yat, bir yelkenli ve Bodrum Belediyesi tarafından yaptırılan gulet maketinin sergilendiği Bodrum standında 14 Şubat akşamüzeri bir kokteyl düzenlendi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon'un ev sahipliğinde gerçekleşen kokteyle; Bodrum Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, MübarizMansimov, CNR Fuarcılık sahibi Ceyda Erem, Gani Müjde, Eren Talu, DENTUR (Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği) ve YATEF (Yat ve Tekne Endüstrisi Federasyonu) Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu, dünyanın çevresini yelkenli teknesiyle gezen ilk Türk denizcisi Sadun Boro ve Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp gibi isimlerin yanı sıra çok sayıda iş adamı, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Ziyaretçilerle sohbet eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gün içerisinde fuarda bulunan diğer stantları da gezdi. Fuarda sergilenen ürünleri inceleyen Başkan Kocadon, fuarda stant açan Bodrumlu firmalara da ziyarette bulundu.

 

Üç tarafı denizle çevrili Bodrum'un deniz turizminin ve Bodrum'da üretilen teknelerin tanıtımı açısında fuarların önemli olduğunu vurgulayan Başkan Kocadon, "Bodrum Ticaret Odamızın girişimleriyle, belediyemizin desteği ve Bodrumlu firmaların katılımıyla bu fuarda yer alıyoruz. Bodrum'da imal edilen teknelerin tanıtılması ve Bodrum turizminin en önemli değerlerinden olan mavi yolculuğun anlatılması için bu tür fuarlar çok önemli. Burada gerçekleşen çalışma bizleri mutlu ediyor. Bu sene standımızda yer alan tekneler, birçok katılımcının ilgisini çekti. Bodrum Guletinin burada maket de olsa sergileniyor olması ve insanların bu guleti inceliyor olması bizleri mutlu ediyor." dedi. 

 

CNR Avrasya Boat Show'da milyon dolarlık mega yatlar, tekne ve yelkenlilerin yanı sıra tekne aksesuarları ve yapım malzemeleri, marina donanımları, su sporları donanımları, deniz giyim ve aksesuarları gibi ürünler de sergileniyor.Dünyada karada yapılan ikinci en büyük Boat Show olan CNR Avrasya Boat Show'da küçük, orta ve mega sınıfında 400 yat, tekne ve yelkenli sergileniyor ve tüm ürünlerin değeri yaklaşık 250 milyon Euro’yu buluyor. Bine yakın markanın katıldığı fuarın sektörde 1 milyar Dolar düzeyinde iş hacmi yaratması bekleniyor.

 

85 bin metrekare alanda düzenlenen CNR Avrasya Boat Show’a AB ülkeleri, BDT Ülkeleri (Rusya, Azerbaycan, Beyaz Rusya vb.), BAE (Birleşik Arap Emirlikleri), İngiltere gibi ülkelerden önemli alıcılar geliyor. Fuara özellikle de Orta Doğu, Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerinden yoğun ziyaretçi bekleniyor. Fuarda sergilenen yeni modellerin Türkiye ve dünya lansmanlarının da yapılacağı fuar, 22 Şubat'a kadar saat 11.00 ile 20.00 arasında, 22 Şubat'ta ise saat 11.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

BHM
Boat Show Bodrum

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com