13 Mayıs 2024 Pazartesi

Bodrum’da hamsi keyfi

BHM
12.01.2015 10:33
Bodrum’da hamsi keyfi
Bodrum Belediyesinin de destekleriyle Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Bodrum Hamsi Festivalinin bu yıl ilki gerçekleştirildi.

Bodrum Barış (İskele) Meydanı'nda düzenlenen 1. Bodrum Hamsi Festivaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gün içerisinde 10 bine yakın kişi etkinliğe katılırken etkinlik kapsamında yaklaşık 3 ton hamsi de alanda pişirilerek vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Sabah saatlerinde konserler ile başlayan etkinlikler, akşam saatlerine kadar devam etti. Etkinlikte Nihat Yılmaz, Karadeniz'in hırçın çocuğu Emre, Mehmet Başkan gibi Karadenizli sanatçılar sahne alırken düzenlenen hamsi yeme yarışmasında yaşananlar ise vatandaşlara eğlenceli anlar yaşattı. Son olarak Marsis grubunun sahne aldığı etkinlikte meydanı dolduran vatandaşlar çalan Karadeniz ezgileri eşliğinde saatlerce horon tepti. 

 

Festivale binlerce vatandaşın yanı sıra Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Muğla Milletvekili Dr. Nurettin Demir, Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sefer Çelik, siyasi parti ilçe başkanları ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 

 

Festivalde hamsi yeme yarışmasına katılan üç çiftin arasından birinci Salih-İfakat Aktar, ikinci Eyüp-Rafiye Palas ve üçüncü de Ayşe Ardınç-Maynur Kömürcü çifti oldu. Üçer kilo hamsi ile ödüllendirilen yarışmacı çiftlere ödüllerini; Vali Amir Çiçek, Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan ve Belediye Başkanı Mehmet Kocadon takdim etti.

 

Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Kamil Al yaptığı konuşmada; "Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak 5 Mayıs 2013'te ilkini, 4 Mayıs 2014'te ise ikincisini düzenlediğimiz Bodrum Pedasa Yayla Şenliklerine bu sene ilkini düzenlediğimiz hamsi festivalimizi de siz sevgili misafirlerimizle sunuyoruz." dedi.

 

Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı SeferÇelik ise "Karadenizli hemşerilerimizin biraz da olsa bu özlemini gidermek, kültürümüzü yaşamak yaşatmak adına, sizler için girdiğimiz bu yolda ve böyle güzel bir günde hemşerilerimizle ve Bodrumumuzun değerli halkıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşamaktayız." şeklinde konuştu.

 

Bir toplumu ayakta tutan en önemli özelliklerinin başında örfleri, adetleri ve kültürünün geldiğine işaret eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadonda yaptığı konuşmada; “Eğer tüm bunlardan vazgeçersek yozlaşmış bir toplum oluruz. Onun için kültürümüze, örf ve adetlerimize son derece sahip çıkmamız, bizim en büyük görevimizdir. Hele de bunu kaynaştırırsak ve dünya barış topluluğu gibi Bodrum'da, bu güzelliklere hep beraber katkı sağlarsak bunun önce ülkemize, sonra dünya barışına, birlik ve beraberliğe, dostluğa ve kardeşliğe örnek olacağına inanıyorum. Bu vesileyle, bu güzel organizasyonu düzenleyen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İyi eğlenceler arkadaşlar." diyerek sözü Kaymakam Gödekmerdan’a bıraktı.

 

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, “Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin gösterdiği bu birlik beraberlik, bizi gerçekten çok mutlu etti. İnşallah bundan sonraki senelerde de bu festival aynı şekilde devam eder, bu birlik beraberliğimiz devam eder. Ben bu vesileyle Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve üyeleri ile bütün vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyorum." dedi.

 

Muğla Valisi Amir Çiçek ise "Bodrum gibi güzel bir ilçemizde, dünyaca marka olan bir ilçemizde, Karadeniz'den gelip bu ruhu yaşayan bütün Karadenizlilerin hep örfünü, âdetini, kültürünü, sevecenliğini, dayanışmasını ve hoşgörüsünü gösteren sizleri kutluyorum. Tabi biliyorum ki; Karadeniz'de yaşayan insanlarımız, orada doğmuş büyümüş insanlarımız, bugün sadece Karadeniz'de değil Türkiye'nin her tarafında hatta dünya ülkelerinde de bulunmaktadır ama gittikleri yerlerde hiçbir zaman kültürünü unutmamışlardır ve oranın kültürüyle beraber yaşamayı bilen insanlardır. O nedenle bugün burada güzellikle bir araya geldiniz. Bodrumlular sizden memnun, siz Bodrumlulardan memnunsunuz. En güzel şey bu, değil mi?" şeklinde konuştu. 

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com