20 Nisan 2024 Cumartesi

BODRUM'DA "HÜKÜMET İSTİFA" EYLEMİNE POLİS ENGELİ!

BHM
25.11.2021 09:14
BODRUM'DA
Bodrum'da dün akşam saatlerinde Tencereli Tavalı "Hükümet İstifa" eylemi yapmak isteyenlere eylemin yasa dışı olduğu belirten polis müdahale etti. Tencere tavalı eylem yapamayan bir grup vatandaş basın açıklaması yaparak meydandan ayrıldı.

Sosyal medyadan duyuru yapılarak bir araya gelen ve Hükümet İstifa eylemine katılmak isteyen vatandaşla rsaat 19.00’de Belediye Meydanı’nda buluştu, Yaklaşık 50 kişilik vatandaş grubu polis kordonu altına alınarak eylem yapamayacakları belirtilince kısa süreli gerginlik yaşandı. Eylem için gelenler sık sık Hükümet İstifa sloganları attı.

Ellerinde Hükümet İstifa dövizleri taşıyan grup tencere tavalı eylemden vazgeçti.

Polis sık sık "Bu yaptığınız eylem hukuksuzdur ve yasadışıdır, alanı boşaltın" uyarısı yaptı. Ardından siyasi partilerin hazırladığı ortak yazılı basın açıklaması okundu.

Açıklamada,  “Dolar 13 lirayı, Euro 14 lirayı aştı. Türk Lirası tarihi bir değer kaybı yaşıyor. Saray'ın yarattığı ekonomik kaos sonucunda marketler gıda satışına sınırlama getiriyor, gübre ve zirai ilaç satışı yapılamıyor, bankaların internet şubelerine ulaşılamıyor. Maaşlarımız günden güne erirken, undan mazota her şey bir bir zamlanıyor. Tahıl ambarı denilen ülkemiz, buğdayı bile dolarla ithal eder hale geldiği için ekmeğin fiyatı 4 liraya dayanmış durumda. Uzatmamıza gerek yok. Hepimiz bu kaosun içinde yaşıyoruz, görüyoruz. Tüm bu yaşananlar, Saray Rejiminin ülkeyi a'dan Z'ye batırdığının resmidir. Kendileri Saraylarda yaşar, lüks makam arabalarıyla gezerken halkı soğan ekmek yemeğe davet edenler bu ülkenin asalakları, ihanetin mimarlarıdır.” denildi.

Basın açıklamasının ardından grup Belediye Meydanı’nı sessizce terk etti.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com