20 Nisan 2024 Cumartesi

BODRUM’DA ÜRETTİ ÇİN’DE DUYULDU

BHM
16.07.2021 12:22
BODRUM’DA ÜRETTİ ÇİN’DE DUYULDU
Türkiye’nin ilk Bitkisel İlaç Üreticisi unvanına sahip, kurulduğu günden bugüne teknolojiyi ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden İmmunat Bitkisel İlaç A.Ş. Çin Devlet Televizyonu’nu ağırladı.

2008 yılında Adnan Akar tarafından kurulan, Türkiye’de ilk ve tek Bitkisel İlaç Üreticisi olarak adlandırılan İmmunat Bitkisel İlaç A.Ş.’nin, pandemi süresince ürettiği hijyen ve dezenfektan ürünleri ile, doğal yollardan elde edilen bitki ekstraktları karışımlarından oluşan vitamin ve mineral içeren takviye edici gıdaları Çin Devlet Televizyonu CCTV’nin gündeminde yer buldu.

Bodrum’un turistik ve tarihi değerlerini konu alan bir program çekmek için bölgeye gelen CCTV Türkiye muhabiri Hui Hui Chen ve beraberindeki ekip, yaptıkları araştırma sırasında, Bodrum’da bulunan İmmunat Bitkisel İlaç A.Ş.’ye ait ürünlerle karşılaştı ve sonrasında bu ürünleri daha yakından tanımak ve faydalarını kendi ülkesindeki vatandaşlarına duyurmak amacıyla firmanın Yalıkavak’da bulunan üretim tesislerine bir ziyarette bulundu.

Firma tarafından özellikle pandemi sürecinde üretilen ürünler hakkında bilgi almak için İmmunat Bitkisel İlaç A.Ş. ile iletişime geçtiklerini belirten Hui Hui Chen, İmmunat Bitkisel İlaç A.Ş. sahibi Adnan Akar, Sağlık Danışmanı Seyhan Ertan ve Mesul Müdür-Eczacı Taylan Çağlar ile yaptıkları görüşmeler esnasında daha kapsamlı bilgilere ulaştılar. Sonrasında, İmmunat Bitkisel İlaç ve Doğal Sağlık Ürünleri A.Ş. tarafından geliştirilen 10 bitki ekstrakt karışımı ile Bodrum Dondurmacısı’nın ürettiği ve sadece Bodrum’da satışı yapılan AntiVrs Dondurmayı haber yapan CCTV Türkiye Muhabiri Hui Hui Chen, dondurmanın tadına bakarak Çin’de yaşayan ve Bodrum’a tatile geleceklere tavsiyelerde bulundu.

Hui Hui Chen ayrıca Adnan Akar ve beraberindeki ekiple birlikte İmmunat Bitkisel İlaç A.Ş.’ye ait Dört Tepe Mevkii’nde bulunan tarım arazilerini ziyaret etti. Burada da yetkililerden üretim tesisleri ve ürünler hakkında bilgiler alan Chen, Bodrum’da böyle büyük tesislerin olmasının kendisini oldukça şaşırttığını ve etkilediğini dile getirdi.

Özellikle Türkiye ve dünyada ilk defa üretilen sıvı ekstraktlar ile bu ekstraktlar kullanılarak imal edilen dondurmanın gerek lezzetinin, gerek bitkisel içeriği sayesinde besin değeri yüksek bitki özütleri ile bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olmasının da kendisini çok etkilediğini sözlerine ekledi.

Zencefil, zerdeçal, meyan kökü, tarçın, karanfil, kırmızı pancar, zeytin yaprağı, keçiboynuzu, kudret narı ve kekik gibi ürünleri içeren dondurmanın lezzetini çok beğendiğini söyleyen Chen; “Bodrum’u sadece turizm kenti olarak bilirdik. Ama bundan sonra Çin de Bodrum’un tarihi-kültürel zenginliğinin yanı sıra, sağlık ve doğal beslenme alanında İmmunat firmasının hazırladığı takviye edici gıdaların üretildiği, doğanın ve doğallığın bir arada yaşandığı bir kent olduğunu öğrenmiş olacak. Bizim tesadüfen öğrendiğimiz bu önemli haberi, Çin’de yaşayan herkese ulaştırmak ve onları da bu ürünler hakkında bilgi sahibi yapmak üzerimize düşen muhabirlik görevimizdi. Bence Türkiye’de yaşayanlar Adnan Akar gibi bir girişimcinin sağlık alanındaki yatırımları ve üretimlerine bu kadar yakın oldukları için çok şanslılar.” ifadelerini kullandı.

İmmunat Bitkisel İlaç A.Ş. kurucusu Adnan Akar da, başarılarının ve insan sağlığına yaptıkları katkıların dünya basınında yer almasından duyduğu mutluluğu şu şekilde dile getirdi:

“Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamalarının insan sağlığına olan katkısı son dönemde yaşanan pandemi koşullarında önemini gösterirken, bir kez daha yaptığımız yatırımların insanlığa olan katkısını görmüş olduk. Günümüzde yeni ve etkili antiviral tedaviler için artık tıbbi bitkiler çok önemli rol oynamaktadır. Bu teoriden hareketle, kendi tıbbi ve aromatik bitkiler çiftliğimizde ürettiğimiz ve doğadan topladığımız bitkileri Bodrum’da bulunan fabrikamızda işleyerek sıvı ekstrakt haline getiriyoruz.

Pandemi ile birlikte üretimine başladığımız virüslere karşı koruyucu jel, maske içi ve dışına uygulanarak kullanıcıda bulunan virüsün bertaraf edilmesinde etkili olan M3 Sprey gibi sadece hijyen ve dezenfektan ürünleri değil, bağışıklığımıza katkısı olacak tamamlayıcı destek ürünleri de geliştirdik. Tamamen kendi tesislerimizde elde ettiğimiz Zerdeçal, Zeytin yaprağı, Kudret Narı, Kekik, Kırmızı Pancar, Tarçın, Meyan Kökü, Keçiboynuzu ve Karanfil gibi insanların immün sistemini destekleyici ekstrakt ürünlerle de fayda sağlamaya gayret ettik. 

Antivirütik, antiinflamatuar, antibakteriyel özelliklere sahip, insan immün sistemini destekleyici olarak bilinmekte ve kullanılmakta olan, Zerdeçal, Zeytin yaprağı, Kudret Narı, Kekik, Kırmızı Pancar, Tarçın, Meyan Kökü, Keçiboynuzu ve Karanfil ekstraktları karışımından elde ettiğimiz takviye edici bir ürün geliştirdik. Covitrol Şurup adını verdiğimiz bu ürünü, Ar-Ge laboratuvarlarımızdaki çalışmalar sonucunda inovatif fonksiyonel bir gıda olarak, toplumsal tüketim tercihi yüksek ve her yaş grubuna hitap eden dondurma ile bir araya getirdik. Ürün hakkında çıkan haberleri ve gördüğü ilgiyi fark eden CCTV muhabiri Hui Hui Chen, bizi tanımadan önce bu ürünümüzü haberleştirmek istediğini belirtti. Sadece dondurma ürettiğimizi düşünerek tesisimize gelen ve gördüğü üretim parkurumuz ve ürünlerimiz karşısında oldukça şaşıran Hui Hui Chen, tüm ürünlerimiz ve üretimlerimiz hakkında bilgi alarak yetkililerimizle de röportajlar yaptı. Ülkemizde sesiz sedasız üretim yaparken, dünyanın diğer bir ucundan dikkat çekmenin mutluluğunu yaşıyoruz. “

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com