29 Mart 2024 Cuma

BODRUM'DAN TÜRKİYE'YE "EŞİTLİKÇİ VE ŞİDDETSİZ KENT"

BHM
18.08.2020 11:25
BODRUM'DAN TÜRKİYE'YE
Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi’nin “Bodrum'dan Türkiye'ye: Kadınlar Eşitlikçi ve Şiddetsiz Kentini Yaratıyor!” projesi adım adım hayata geçiyor.

Geçtiğimiz temmuz ayı içinde 254 proje arasından seçilerek Sabancı Vakfı Hibe Programına alınan proje kapsamında izlenecek yol haritası belirlendi.

Bodrum Belediyesi bünyesinde kurulan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, ilk olarak 7 mahallede anket yapılacak. Mevcut durum tespiti için  7 mahallede 650 kadın ile gerçekleştirilecek ankette kentsel haklardan yararlanma, toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddet gibi konularda Bodrum’da yaşayan kadınların farkındalık düzeyleri ölçülerek, yerel hizmetlerden beklentileri tespit edilecek.

Pilot olarak seçilecek 5 mahallede ise toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddet, kentsel haklar ile yerel yönetime talebin iletilmesi, yasalar, güçlenme ve dayanışma konularında eğitim ve bilinçlendirme atölyeleri oluşturulacak. Yapılan atölye çalışmalarının etkisi, atölye öncesi ve sonrası yapılacak anketler ile ölçülecek.

Farklı mahallelerden kadınların bir araya gelerek ortak sorunlar ve ortak çözüm önerileri üzerinde tartışarak ilerleyecekleri süreçte, Bodrum Belediyesi yönetim kadrosunun,  meclis üyelerinin ve mahalle muhtarlarının da katılımıyla sorunlar-çözümler temalı çalıştaylar düzenlenecek. Çalıştaya, akademisyenler, STK temsilcileri ve farklı belediyelerden de katılım sağlanacak. 

 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com