16 Eylül 2024 Pazartesi

BODRUM KARGO KURUCUSU TUBA KADİK İLE SÖYLEŞİ

BHM
12.05.2021 20:25
BODRUM KARGO KURUCUSU TUBA KADİK İLE SÖYLEŞİ
Kargo sektöründe başarılarını her geçen gün artıran Bodrum Cargo ve Cargo Solution Partnership kurucusu Tuba Kadik ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 

Gün geçtikçe artan başarılarınızı Bodrum Haber Merkezi olarak izliyoruz. Bir kadın olarak, bir girişimci olarak ve günümüzün en önemli sektörlerinden kargoculuk mesleğini başarıyla yürütmenin duygusu nasıldır ?

Teşekkür ederim. Kadın olmak hakikatten çok avantajlı ve değerli bir duygu. Müşterilerimden çoğu kadın girişimci ve hepsi bana şu soruyla geliyorlar “ evimde / işyerimde kendi emeğim ile bir şeyler tasarlıyorum ve kargo olarak sizinle nasıl çalışabiliriz ? Her bu cümleyi işittiğimde “ kadın çok değerli / üretken varlık, kadının olduğu yerde üretim olur” diye düşünerek tüm imkanlarımla destek oluyorum. Kargoculuk mesleğine aşığım diyebilirim ve bu sektörün hayallerim gibi olması 
için çok çabalıyorum. 

Bodrum Cargo ve Cargo Solution Partnership olarak nasıl bir çalışma şekliniz mevcut ?

Bodrum’dan Dünyanın 200’den fazla ülkesine kargo gönderimi yapıyoruz. Home Office olarak çalışma düzenim mevcut, her şey online ve sahada işlem yapılıyor. Müşterinin adresinden kargosunu alınır, paketlemesi, ölçüm ve tartım işlemlerini, konşimento işlemleri, fatura işlemlerinin hepsi müşterinin adresinde yapılmaktadır. Cargo Solution Partnership olarak kargo şirketleri ile kargosu yoğun olan şirketlerin arasında bir köprü olarak hizmet vermektedir. Kargo şirketlerinden teklif alınması, kargoların takibi, faturaların kontrolleri, hasarlı kargoların takibi.,vb tüm işlemler yapılmaktadır. Ayrıca, Tuba Kadik Linkedin hesabından ise kargo sektörü hakkında yazılar, sektörün gelişmesine katkıda bulunan öneriler ..vb paylaşım yaparak sektöre yeni nesil kargoculuk bakışını getirmeye arzulamaktayım. 

Kargo sektörü hakkında düşünceniz nedir ? 

Son dönemlerde kargoculuk gözde meslek haline geldi, mantar gibi kargo şirketleri kuruldu. Her taraftan kargo şirketlerin kurulmasına sıcak bakmıyorum. İşin ucunda para var denilerek sadece kazanç için kargo şirketi oluşturulmasını hiç istemiyorum. Herkes kargo şirketi açamamalı, belli şartlar oluştuktan sonra kargo şirketin kurulması için bir onay merkezi acil olmalı. Kargoculuk çok saygın bir meslektir, sadece para kazancı ile yapılmamalı. Bu sektörün her kesiminde çalışan kişiler işin ehli olmalıdır. Yöneticiler dahil herkes sahada olmalıdır, ofis çalışmaları sadece evrak işlemleri için olmalıdır. Yani, hiç kimse koltukta oturmamalı, sahada müşterinin ve çalışanların yanında olmalıdır . Devir böyle, bölge müdürlüklerin / ofislerin kaldırılmasını üç sene önce olmasını çok istemiştim, maalesef gerçekleşmedi. Herkes sahada olmalı, iş saha demek, işin başında olarak  sektör gelişir hatta öyle bir gelişir ki New York borsasına kadar ulaşır, çanlar çalınır o zaman.

"Kimse Kimsesiz Olmasın!" Sosyal sorumluluk projeniz bulunuyor. Amacınız nedir ? 

Kimse kimsesizlik duygusunu yaşamasın. Huzur evinde kalan yaşlılar ile çocuk esirgeme kurumunda kalan çocukların bir arada aile duygusu ile yaşayacağı projemi çok kısa zamanda hayata geçirmek için sabırsızlanıyorum. Yapılacak alanda seramik, el sanatları, satranç, yabancı dil kursaları gibi gönüllü atölye çalışmaları olacaktır.  Bu proje ile kimsenin yalnızlık duygusu hissetmeyeceği huzurla, sağlıkla, saygıyla ve de sevgiyle birlikte olacağı geleceği hedefliyorum.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com