20 Nisan 2024 Cumartesi

BODRUM "SAVAŞA HAYIR!" DEDİ...

BHM
06.03.2022 03:47
BODRUM
Bodrum'da yaşayan Ukraynalılar ve savaş karşıtı Türk vatandaşları Belediye Meydanı'nda biraraya gelerek "savaşa hayır" dedi.

Sosyal medyada örgütlenen dernek üyeleri ve savaş karşıtı Türk vatandaşları Belediye Meydanı'nda bir araya geldi. Savaş karşıtı eylemciler Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatına tepki göstererek Türkçe ve İngilizce olarak “Bodrum Savaşa Karşı”, “Çocuklar Ölmesin”, “Putin’i Durdur, Savaşı Durdur”, “Savaşa Hayır” yazılı dövizler taşıdı.

Bodrumlu Ukraynalılar Dernek Başkanı İrina Demiroğlu protesto meydanında basın açıklamasını okuyarak şu sözleri dile getirdi: “Vladimir Putin, Ukrayna'ya karşı bir savaş başlattı. Rusya'nın başlattığı savaşla Ukrayna devletini yok etmeyi, güç kullanarak topraklarını ele geçirmeyi ve işgal kontrolünü kurmayı amaçlıyor. Ukrayna uluslararası hukuka göre, kendini savunma hakkını uygulamaya koydu. Asla pes etmeyeceğiz. Stratejik ortağımız Türkiye’yi ve Türk halkını bu zor zamanda bizi desteklemeye çağırıyoruz. Bir çocuk öldü demesi kolay, benim evladım öldü demeyi denesene. Bizim için bunlar gazete başlığı değil, gerçek hayat bu bizim ailelerimiz orada. Çok acı çekiyoruz, savaşa hayır diyoruz. Rusya saldırmayı durdurursa savaş olmayacak. Ukrayna savaşmayı bırakırsa artık Ukrayna olmayacak.”

Bodrum'dan Savaşa Hayır Dediler

“Savaşa Hayır Platformu” adına açıklama yapan Şahan Şefkatlioğlu ise şunları söyledi: 

"Barışın ve hoşgörünün başkenti Bodrum, savaşa karşı hep bir ağızdan “Hayır!” diyor. Savaşın bir çözüm aracı olmadığını biliyor ve herkesi bu görüşe davet ediyoruz. Bodrum Savaşa Hayır Platformu olarak 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya'nın Ukraynaya karşı başlatmış olduğu işgali kınıyoruz. 21. yy'da yaşanan bu trajedinin, masum insanların kaderine dönüşmesini kabul etmiyoruz. Bu insanlık dışı durumun derhal sona ermesi için herkesi sağduyuya davet ediyor, Rusya'nın işgal politikasına karşı durmaya çağırıyoruz. 

Son güne kadar saldırmayacağını söyleyen Putin yönetimi bir gecede başlattığı saldırıyla binlerce sivili kaçmalarına fırsat vermeden, yaşadıkları şehirlere hapsederek ölüme mahkum etmektedir. Pek çok sivil günlerdir sığınaklarda en temel ihtiyaçlarından mahrum bir şekilde, ölüm korkusuyla yaşamaktadır. Saldırının başladığı günden beri yaşanan can kayıpları her geçen dakika artmaktadır. Bu, şimdi, şu anda yaşanan bir gerçekliktir. Bu insani trajediye karşı herkesi eyleme davet ediyoruz.

Bizler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Yurtta Barış Dünyada Barış görüşünü kendine rehber edinmiş Bodrumlular olarak barışçıl Ukrayna halkının can güvenliğinin derhal sağlanmasını istiyor, hükümetler arası sorunların diplomasiyle çözülmesini talep ediyoruz. Hep birlikte Savaşa Hayır diyoruz.”

Basın açıklaması ve konuşmaların ardından vatandaşlar bir süre daha meydanda bekledikten sonra protesto eylemi sona erdi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com