20 Nisan 2024 Cumartesi

BODRUM’UN EN ÖZEL PROJESİ HAYATA GEÇTİ

BHM
14.08.2015 12:07
BODRUM’UN EN ÖZEL PROJESİ HAYATA GEÇTİ
Bodrum Belediyesi, Bodrum Sağlık Vakfı ile Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Bodrum Şubesi tarafından hazırlanan “Özgür Plaj” düzenlenen tören ile hizmete girdi.

Bodrum’un Bitez  Mahallesi sahilindeki Bodrum Belediyesine ait alan kumsal ve park alanında uzun ve titiz uğraşların sonunda engellilerin yararlanması için hazırlanan kafe ve plaj, Bodrum Sağlık Vakfının kullanımına tahsis edildi. Yapılan çalışmaların ardından engelli bireylerin kullanımına sunulan tesis için düzenlenen açılış törenine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Biçer, JCI Bodrum Şubesi Başkanı Tansel Göçmen, kapanan Bitez Belediyesinin son belediye başkanı İbrahim Çömez başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından konuşan JCI Bodrum Şubesi Başkanı Tansel Göçmen, projeye destek veren tüm gönüllülere ve sponsorlara teşekkür ederek, projenin Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacağına inandığını belirtti.

 

Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Biçer, eller birleşince aşılamayacak hiçbir problem olmayacağını ifade etti.

 

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise yaptığı konuşmada hayatta birçok duygunun peş peşe yaşandığını belirterek, "Gerçekten bir hüzün yaşarken bugün burada bu güzel açılışta mutluluk yaşıyorum. Fazla lafa gerek yok, en güzel şey ne biliyor musunuz? Birlik beraberlik olunca, eller birbirini tutunca ve yolumuz aynı yol olunca bu güzellikler kendiliğinden oluşuyor. Bu güzelliklere katkı sağlayan herkese huzurlarınızda bir defa daha teşekkür ediyorum. Bu güzel plajımızda güzel arkadaşlarımızın inşallah sağlıklı günler geçireceğine inanıyor böyle plajların açılmasını her zaman destekliyorum. Allah muhtaç da etmesin eksik de..." dedi.

 

"Özgür Plaj" açılışı için düzenlenen etkinlik, Necati ve Saykolar grubunun konseri ile devam etti.

 

Plaj, yaklaşık 20 engelli bireyin kullanabileceği şezlonglar ve ahşap bağlantı yollarından oluşuyor. Plajın hemen arkasında bulunan bina ise yine engelli bireylerin kullanabileceği şekilde dizayn edilerek hizmete sunuldu.

 

Yerel Yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının imece usulü dayanışması ve toplum yararına ortak amaç ilkesiyle ortaya çıkan bu örnek proje, eşitliğin ve özgürlüğün her bireyin hakkı olduğunu bir kez daha topluma hatırlatması yönünden önem taşıyor. 

BHM
Bodrum özgür plaj JCI

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com