29 Mart 2024 Cuma

BODRUM’UN MEGA PROJESİ; MOZOLE

BHM
28.07.2017 09:39
BODRUM’UN MEGA PROJESİ; MOZOLE
Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) tarafından düzenlenen “Geleneksel Perşembe Toplantıları”nın Temmuz ayı konuğu Prof. Dr. Remzi Sanver ve AKADEMİA Vakfı başkanı Özay Kartal oldu.

Marina Yat Clup’de gerçekleşen BESİAD Temmuz ayı Geleneksel Perşembe Toplantısına oldukça yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Prof. Dr. Remzi Sanver “Demokrasi Kavramına Matematiksel Bir Bakış” adlı konferansı ilgiyle izlenirken, seçim sistemlerinin seçim sonucuna ne kadar etkisi olduğunu çarpıcı örnekler ile anlattı.

Perşembe Toplantısının diğer bir konuğu da; son dönemde yaptığı çalışmaları ve projeleri ile dikkatleri üzerinde toplayan AKADEMİA Vakfı başkanı Özay Kartal Oldu. Kartal Mozole Projesi hakkında sunum ve bilgilendirme yaptı.

 

DEPREM EN AZ ZARARLA ATLATILDI

Temmuz ayı Geleneksel BESİAD Perşembe Toplantısının açılış konuşmasını BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Köroğlu yaptı. Konuşmasının başında 20 Temmuz’da meydana gelen Bodrum-Kos depreminin en az zararla atlatılmasından dolayı mutlu olduğunu belirtirken, Kos’ta biri Türk Vatandaşı iki kişinin ölümünden dolayı da çok üzüldüklerini söyledi.

BESİAD Başkanı Köroğlu konuşmasında, bu sene ve önümüzdeki yıllar için iş insanlarını en çok etkileyen ekonomik gelişim ve etkileşimleri hakkında bazı analizlerini ve görüşlerini BESİAD üyeleri ile paylaştı.

Köroğlu; “İş dünyası için Bodrum markası çok değerlidir. Bu nedenle Bodrum markasının korunması ve büyüyüp geliştirilmesi için bir çok kurum kuruluş, STK ve özellikle iş insanlarımız büyük emek ve çabalar harcıyor. Elbette bu emek ve çabalar Bodrum’un geleciğine ışık olacaktır. Ancak parça parça yapılan bu küçük etkinlikler yeterli değil.  Artık büyük düşünme zamanıdır. Artık Bodrum markasını çok daha üst seviyelere taşıyacak uluslararası projeler geliştirmek ve bu projeleri de uygulanabilir hale getirmemiz gerekiyor. Bu da ancak hedef birliği ve beraberliği içinde olacaktır. Biz BESİAD üyesi iş insanları olarak mega projeler geliştirmeye, mega projelerde yer almaya, katkı sağlamaya, elimizi taşın altına sokmaya hazırız” dedi.

  

BESİAD Yönetim Kurulu üyesi Mithat Karabıyıkoğlu, 20 Temmuz günü gerçekleşen Bodrum-Kos depremi ile ilgili olarak bilim insanlarının değerlendirmeleri ve raporları doğrultusunda, kurumsal görüşlerini dile getiren bildiriyi Perşembe toplantısına katılan üyeler ve konuklar ile paylaştı.

 

BODRUM’UN MEGA PROJELERİNDEN BİRİ; MOZOLE PROJESİ…

İlk sözü AKADEMİA VAKFI Başkanı Özay Kartal aldı. Konuşmasına AKADEMİA VAKFI’nın kuruluşundan bu güne kısa bir öyküsünü anlattıktan sonra, son dönemlerde dikkatleri üzerine çeken ve Bodrum’un mega projesi olarak değerlendirilen, Mozole Projesi hakkında sunum ve bilgilendirme yaptı. Kartal projeyi hazırlanan bir video eşliğinde BESİAD üyelerine anlatırken, projenin tamamlanmasının ardından, nasıl bir görüntü olacağını da gösterdi.

 

DEMOKRASİYE MATEMATİKSEL BİR BAKIŞ AÇISI

 “Demokrasi Kavramına Matematiksel Bir Bakış” konferansını sunmak üzere mikrofona gelen Prof.Sanver, 20.YY’da matematiğin giderek artan bir şekilde sosyal bilimlerde kullanıldığına dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “İnsan davranışlarının anlaşılmasında, insan davranışlarının modellenmesinde matematik kullanılmaktadır. 12-13.Y.Y.’da evrenin çok karışık bir şey olduğunu ve matematik ile ifade edilemeyeceği söylenirdi. Doğru o yıllarda matematik yeterince gelişmemişti. Matematikteki bu gelişme, sosyal bilimler içinde geçerli…”

 

SEÇİM YÖNTEMİ İLE İLGİLİ ÇOK İLGİNÇ İFADE…

Prof.Sanver 20.YY’da matematiğin dili kullanılarak toplumsal karar verme yöntemlerinin belirlendiği ve incelendiği bir alan olduğunu kaydederek, Türkiye, Fransa ve Avusturalya seçim sistemleri üzerinden dikkat çeken örnekler verdi anlattı. Prof. Sanver’in konferansında en çok dikkat çeken cümlesi ise “Siz seçim yönteminizi belirlemekle, aslında siz neyin seçileceğini de çok güçlü bir şekilde belirlemiş oluyorsunuz…” oldu.

Konferansın ardından Prof.Dr.Remzi Sanver ve katılımcılar daha sonra sohbet etti.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com