19 Nisan 2024 Cuma

BODRUMLULARIN KAFETERYA İSYANI

BHM
27.05.2016 10:30
BODRUMLULARIN KAFETERYA İSYANI
Bodrum’da yaklaşık otuz yıldır halka açık olan belediyeye ait Turgutreis, Yalıkavak ve Bitez kafeteryalarının Milli Emlak Müdürlüğü tarafından açılan dava sonucu kapatılması Bodrumluları isyan ettirdi.

Bodrum'da yaklaşık 30 yıldır açık olan ve Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş. tarafından işletilmekte olan Yalıkavak, Turgutreis ve Bitez kafeteryalarının kapısına zorunlu kilit vurulması Bodrumluları isyan ettirdi. Turgutreis Amiral Kafe önünde kafeteryanın kapalı olmasına rağmen oturuşlarını sürdüren vatandaşlardan emekli öğretmen 65 yaşındaki Mehmet Cansev, "Bodrum'da yaşayan emekliler ve orta sınıfın yoğun olarak gittiği Turgutreis ve diğer mahallelerdeki kafeteryaların aniden kapatılması bizleri şok etti. Bodrum'un yüksek fiyatlı kafeteryalarında oturmak mümkün değil, gördüğünüz gibi kafeterya kapalı ama biz başka yerde oturamıyoruz yine bugün buradayız. Bir süre sonra açılacağını söylüyorlar turizm sezonunun başında olacak iş mi, bazı işleri kapatmadan yapamıyorlar mı" dedi. Kapatılan kafeteryaların kapılarına "Kapalıyız, anlayışınız için teşekkür ederiz" yazıları asıldı.

 

MHP Meclis üyelerinin Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı davanın ardından iki hafta önce verilen kapatma kararının meclis kararı alarak üç kafeteryayı kapattıklarını belirten Belediye Gıda A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Yıldızhan ise ,"2014 yılına kadar belde belediyeleri tarafından işletilen kafeteryaların işletilmesi ile ilgili MHP gurubu davca açmış ve kazanılmış. Bizde hukuki süreci başlattık, üç kafeteryayı karar alarak kapattık. Ancak Milli Emlak Müdürlüğü'ne kafeteryaların açılması ve ecri misil ödenmesi ile ilgili tüm yasal işlemleri tamamladık çok kısa sürede halka açık olan kafeteryalarımız yine hizmete girecek bu birkaç günü sürmez, olmasaydı daha iyiydi ama oldu" dedi.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com