Geçen zaman içerisinde tüm yasal çalışmaları yürütülen Muğla Teknopark’ın 52 hisse sahibinin katılımıyla noter huzurunda 29 Kasım 2016 tarihinde attığı imzalar ile şirket kurulmuş oldu.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Senato Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Muğla Valisi Amir Çiçek, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ilçe kaymakamları, Belediye Başkanları ile T.C. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da kurucu ortak ve Teknopark Yönetim Kurulu üyesi olarak katıldı.
Muğla Teknopark A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Haziran ayında yapılan toplantıda belirlenmişti. BODTO 500 hisse payı ile Teknopark için kurulan şirkete ortak oldu. Bu kapsamda BODTO adına Mahmut Serdar Kocadon Teknopark’ın Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Muğla Teknopark A.Ş.’nin 11 üyeden oluşan Yönetim Kurulunun başkanı Vali Amir Çiçek oldu.
Muğla Teknopark hangi başlıklarda faaliyet gösterecek?
Enerji, tarım, balıkçılık, turizm, mermer ve sağlık alanında faaliyet gösteren şirket temsilcilerine Teknopark A.Ş ve hisse oranları hakkında bilgi verildi.
Yenilenebilir enerji, sağlık, turizm, gıda, tarım ve hayvancılık sektörleri üzerine hazırlanan yapılabilirlik raporunun, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kabulü ve Resmi Gazete'de yayınlanması ile Muğla Teknopark, Türkiye'nin 62. teknoloji geliştirme bölgesi olarak ilan edildi. Böylece bölgemizde gelişimi hızlandırmak ve bir üniversite ya da ileri teknoloji enstitüsü önderliğinde Muğla’da Ar-Ge tahlili yapmak isteyen bütün kamu kurum, kuruluşları, özel sektörlerle birlikte bir teknoloji geliştirme bölgesi kurulmasını amaçlanıyor.
Girişimcilerin önünü açacak proje.
Muğla’da ileri teknolojiyi yakalamak, üründen ve üretimden yeni teknolojileri yakalamak, katma değerleri yüksek ürünler elde etmek ve o bölgeye sermaye akışını ve istihdamını sağlamak amacıyla kurulan Muğla Teknopark’ın şirketi 52 ortaktan oluşmakta. Girişimci şirketler olarak özellikle yenilenebilir enerji, sağlık, tarımsal ve hayvansal üretim konusunda üç ana temayı öne almak suretiyle diğer bütün alanlarda da faaliyet gösterecek Muğla Teknopark ile bütün girişimcilerin önü açılacaktır.
Denizli Yolu Kavşağı'nda bulunan 64 dönüm arazi üzerine kurulacak teknopark, yenilenebilir enerji teknolojileri, turizm ve sağlık, gıda-tarım, hayvansal ürünler araştırma ve geliştirme, yazılım, maden, gemi ve yat, makine gibi konularında hizmet üretecek.
BODTO gelecek vizyonu ile üyelerinin iş gelişimine katkısını sürdürüyor.
Teknik ve sanayi sektörlerinin desteklendiği Teknoparklara hizmet sektörü ile ilgili alanların alınması için büyük çaba sarf eden Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Muğla Teknopark A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Serdar Kocadon, “Muğla’ya Teknopark’ın kazandırılması için 2013 yılından bu yana pek çok görüşme ve çalışma yaptık. Yenilenebilir Enerji, Sağlık-Turizm ve Gıda-Tarım ve Hayvancılık başlıklarında yetkinliği olacak Teknopark’ın Muğla için geç kalınmış bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Artık Ticaret Odalarımızla, özel sektörümüzün de katılımı ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerimize hız vereceğiz. Şimdiden özel sektör temsilcilerimizin katılımı oldukça umut verici. Bodrum’dan Teknopark bünyesinde yer alan işletmelerimize teşekkür ediyorum. Katılan işletmelerin sayısının da giderek artmasını umut ediyorum. Muğla Teknopark’ın İlimiz adına önemli bir gelişim noktası olacağına inanıyorum. Bodrum Ticaret Odası olarak üyelerimizin araştırma-geliştirme faaliyetlerine ağırlık vererek kurumsallaşmalarını destekleyerek, işletmelerimizin ticari hayatlarının uzamasını hedefliyoruz. ” dedi.
T.C. Bodrum Ticaret Odası yöneticileri stratejik planlarına uygun olarak ve Bodrum ihtiyaçları kapsamında üyelerinin gelişimlerine yönelik projelere destek olmaya devam edeceklerini bildirdi.