28 Mart 2024 Perşembe

Büyük tepki!

BHM
29.05.2014 10:03
Büyük tepki!
Bodrum Özel Marmara Koleji'ni denetlemek için gelen Milli Eğitim Bakanlığına bağlı müfettişlerin, 15-16 yaşlarındaki öğrencilerin kanuna aykırı şekilde ifadelerini alındığı öne sürüldü.

İddiaya göre, kimliği belirsiz bir kişinin Başbakanlık İletişim Merkezi'ni (BİMER) arayıp okulda derslerde siyaset yapıldığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında olumsuz konuşma yapıldığı, hükümetin kötülendiği, çocukların siyasi tercihleri konusunda baskı yapıldığı yönünde şikayette bulunması üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri okula teftişe geldi.

 

Müfettişler okuldaki bazı öğrencilerin konuyla ilgili ifadelerine başvurdu. Duruma tepki gösteren bir grup veli, okul önünde basın açıklaması yaptı.

 

Grup adına konuşan Toprak Kesoğlu, 27 Mayıs'ta Bodrum Özel Marmara Koleji'ni resen ya da bir ihbar üzerine denetlemek için gelen müfettişlerin 15-16 yaşlarındaki çocukları doğrudan ve yalnız başlarına ifadelerini aldığını savundu.

 

Bu tür bir ifade alma sırasında küçüklerin yanlarında velileri ya da kanuni temsilcilerinin, okul görevlilerinin, sosyal çalışmacı bilirkişilerin ya da yetkili avukatların bulunmasının yasal zorunluluk olduğunu ifade eden Kesoğlu, "Küçüklerin tanıklık edeceği ya da bilgisine başvurulacağı konuyu bilmeden, usulüne uygun biçimde davet edilmeden bir soruşturma nedeni ile dinlenilmesi kanuna aykırıdır" dedi.

 

Kesoğlu, konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

BHM
Marmara Koleji

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com