28 Mart 2024 Perşembe

BÜYÜKŞEHİR'DEN SU FATURASI ARTIŞINA AÇIKLAMA

BHM
07.11.2019 11:17
BÜYÜKŞEHİR'DEN SU FATURASI ARTIŞINA AÇIKLAMA
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayı su faturalarının kesiminden sonra, özellikle sosyal medyada oluşan "suya zam" algısına yönelik bir açıklama yayımladı: "Biz yapmadık, bakanlık yaptı."

Kasım ayı su faturalarında vatandaşların tepkisine neden olan artış ile ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden bir açıklama geldi.

Kasım ayı su faturalarında yer alan 26 Lira 25 kuruşluk İlçe Belediyesi Katı Atık Toplama-Taşıma Bedeli birçok vatandaşın dikkatini çekti. 10 Lira 72 kuruşluk 2 ton su tüketen bir vatandaş Kasım ayında, İlçe Belediyesi Katı Atık Toplama-Taşıma Bedeli, Büyükşehir Katı Atık Bertaraf Bedeli ile bunlara ait yüzde 8 ve yüzde 18'lik iki adet KDV bedeli ile toplam 48 Lira 75 Kuruşluk bir fatura ödemek durumunda kalıyor. 

Gelen tepkiler üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yayımladığı açıklamada, Muğla'nın 13 ilçesinde Kasım ayı su faturalarında yer alan "İlçe Belediyesi Katı Atık Toplama-Taşıma Bedeli" ücretinin Büyükşehir Belediyesi'yle alakalı olmadığı belirtilirken, söz konusu ücretin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme sonucu bakanlık tarafından zorunlu kılınmış bir uygulama olduğu ifade edildi.  Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan açıklama şu şekilde;

"Kamuoyunun Dikkatine Muğla genelinde 13 ilçemizde Kasım ayı su faturalarında "İlçe Belediyesi Katı Atık Toplama-Taşıma Bedeli" adı altında hizmet bedeli tahakkuk ettirilmiştir. Söz konusu tarife Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Atık su alt yapı ve evsel katı atık bertaraf tesis tarifelerinin belirnlenmesinde uyulacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik" gereğince bir zorunluluk olması sebebiyle su faturalarına yansıtılmıştır.  Tarifeler yine aynı yönetmelik gereğince ilçe belediye meclislerince oluşturulmakta, mevzuat kaynaklı zorunluluk gereğince, su faturalarıyla tahsil edilen ücretler ilçe belediyelerimize aktarılmaktadır. Su faturalarında görülen artış yukarıda anlatılan hususla alakalı olup, Büyükşehir Belediyemizce su ve atık su bedeli tarifelerimizde herhangi bir güncelleme yapılmamıştır.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com