19 Mart 2024 Salı

ÇİN TAKVİMİNE GÖRE CİNSİYET HESAPLAMA NASIL YAPILIR

BHM
21.02.2021 11:17
ÇİN TAKVİMİNE GÖRE CİNSİYET HESAPLAMA NASIL YAPILIR
Hamilelik haberini alan çiftler bebeklerinin kız mı yoksa erkek mi olduğunu da bir an önce öğrenmek istiyor. Bu noktada Çin takvimi gibi çok eski dönemlerden kalma yöntemler uygulanabiliyor. Bebeklerin cinsiyetini hesaplama için tercih edilebilen bu yöntem aynı zamanda bebeklerin gebelik öncesinde cinsiyetini belirlemek amacıyla da uygulanabiliyor.

Çin Takvimi Nedir?

Çin takvimi eski dönemlerde kullanılan ve 60 yıllık döngülerden oluşan bir takvimdir. M. Ö. 2637 yılında başlayan bu takvim kendini sürekli tekrar eden 12 yıllık döngüler şeklinde hazırlanmış durumdadır. Çiftler çok eski dönemlerde kullanılan bu takvimi dikkate alarak bazı hesaplamalar yapmayı ve bu sayede bebeklerinin cinsiyetini rahmin etmeyi tercih ediyor.

Çin Takvimi Yaş Hesaplama

Bebeklerin Çin takvimine göre cinsiyetinin belirlenmesine geçmeden önce anne adayının yaşının bu takvime göre belirlenmesi gerekir. Bunun için de annenin miladi takvime göre olan yaşına 1 yaş ya da 2 yaş eklenmesi gerekecek. İşte bu noktada da yine Çin takviminin başlangıç yılının esas alınmasına ihtiyaç oluyor. Takvimin başlangıç yılının bilinmesi ve bu yıla bağlı olarak annenin yaşının hesaplanmasının ardından bebeğin cinsiyetinin hesaplanması aşamasına geçilebilir.

Çin Takvimi Ne Zaman Kullanılır?

Bu takvim genellikle gebelik haberinin alınmasının ardından kullanılıyor. Ancak kimi zaman çiftler bebeklerinin istedikleri cinsiyette olmasını sağlamak için de Çin takvimini kullanabiliyor.

Çin Takvimi Doğru Çıkar Mı?

Elbette bu takvim metotlarının bilimsel bir dayanağı bulunmuyor. Bu nedenle doğru çıkma olasılıkları da son derece düşüktür. Eski yüzyıllarda kullanılan bu yöntemler bebeğin cinsiyetinin ancak doğumla birlikte öğrenildiği dönemlerde geliştirilmişti. Tıbbi anlamda da bu yöntemin bir geçerliliği yoktur.

Çin takvimi hakkında detaylı bilgi için:
çin takvimi

Bebeğin Cinsiyeti Kesin Nasıl Öğrenilir?

Kadınlar Bursa kadın hastalıkları alanında araştırma yaparken bebek cinsiyetini öğrenme yollarını da merak ediyor. Bunun için hamileliğin 15. haftası ile 16. haftasını beklemek gerekir. Özellikle Bursa, kadın hastalıkları alanında deneyimli olan doktorlara ulaşmanın kolay olduğu kentlerden biridir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz gibi deneyimli doktorlarla görüşerek ultrasonda bebeğin cinsiyetinin öğrenilmesini sağlayabilirsiniz. Geleneksel ve bilimsel olmayan yöntemler yerine Dr. Barış Korkmaz ile görüşmeniz, ideal gebelik haftasında bebeğin cinsiyetini öğrenmenizi de sağlayacaktır.

Daha fazla bilgi almak için:
https://bursakadinhastaliklari.com/

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com