28 Mart 2024 Perşembe

CUMHURİYET'İMİZİN 97. YILI KUTLU OLSUN!

BHM
29.10.2020 11:27
CUMHURİYET'İMİZİN 97. YILI KUTLU OLSUN!
Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında dün Bodrum’da bir tören düzenlendi. Bu akşam ise Bodrum Belediyesi ışıklı su gösterisi sunacak...

Türkiye Cumhuriyeti’nin 97’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Belediye Meydanı’nda dün düzenlenen törene; Kaymakam Bekir Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Tolga Yamalı, Garnizon Komutanı Personel Albay Güngör Gündoğan, İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan, Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Utku Meral, Gaziler, çeşitli STK ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. 

Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık, Garnizon, Belediye ve Gaziler çelengi ile diğer çelenklerin sunulmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Tören sonunda üzerinde Türk Bayrağı bulunan balonlar, gökyüzüne bırakıldı. 

Bu akşam ise saat 19.23’te ise Kumbahçe Meydanı’nda okunacak İstiklal Marşı'nın ardından, Bodrum Belediyesince ışıklı su gösterisi yapılacak. 

CUMHURİYET'İMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda "Cumhuriyet; birlikte hareket ettiğimizde “olmaz” denileni başarmamızın yüz yıllık kanıtı, özgür ve bağımsız yaşama isteğimizin sembolü, çoğulcu, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerine olan bağlılığımızın adıdır. Cumhuriyet, özgürlüktür, bilimdir, akıldır. Cumhuriyet, ulusun geleceğinin teminatıdır. Çağdaş hukuktur, uygarlaşmadır. Bu inanç ve kararlılıkla, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz' diyen Ulu Önderimizin gösterdiği yolda Cumhuriyetimize sahip çıkmanın onurunu yaşıyor, ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com