19 Nisan 2024 Cuma

ÇYDD ÖRNEK BİR PROJEYE İMZA ATTI

BHM
11.02.2019 10:27
ÇYDD ÖRNEK BİR PROJEYE İMZA ATTI
ÇYDD’nin en önemli projelerinden birisi olan Eğitimevleri Projesine bir yenisi daha eklendi. Birçok hayırseverin katkısı ile gerçekleştirilen Turgutreis Darius Gerensar Eğitimevi yoğun bir katılım ile hizmete girdi.
Bodrum Turgutreis’te Darius Gerensar’ın bağışladığı villasından elde edilen gelir ve birçok hayırseverin katkıları ile hizmete giren Darius Gerensar Eğitimevi’nin açılışı gerçekleştirildi.
 
Turgutreis ÇYDD Darius Gerensar Eğitimevi açılış törenine İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İYİ parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, CHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Bodrum Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri, Turgutreis ÇYDD Darius Gerensar Eğitimevine katkı sağlayan hayırseverler ve ÇYDD gönüllüleri katıldılar. 
 
Açılış töreni sırasında katkıda bulunanlara tek tek teşekkür eden ÇYDD Bodrum şube Başkanı Meral Saraçbaşı “Bu yıl Çağdaş Yaşamın 30.yılı. 30.yıla bir armağan verelim istedik. Tüm Türkiye’deki şubelerimiz özveri ile çalıştı. Ama sanıyorum bu şans bize nasip oldu. 30.yıla yakışan bir eğitimevi açmayı başardı” dedi.
 
Çocukların ve gençlerin kendilerini keşfedecekleri, becerilerini geliştirebilecekleri etkinliklerin planlandığı Eğitimevinde Bilişim Eğitimi, Felsefe Kulübü, Edebiyat Kulübü, Okuma Kulübü, Türkan Saylan Bilim Kulübü, Müzik Kulübü, Darius Gerensar Korosu, ÇYDD Müzik Grubu, Resim ve Kil Atölyesi, El Becerileri Atölyesi, Darama Atölyesi, Satranç Kulübü, Spor Kulübü, Türker Minibaş Tiyatro Kulübü, Halk Oyunları Kulübü, Dans Kulübü, Fotoğrafçılık Kulübü, Doğa ve Tarih İnceleme kulübünde kılavuz gönüllü eğitmenlerce eğlenerek öğrenme prensibi ile çalışmayı hedefliyorlar. 
 
Turgutreis ÇYDD Darius Gerensar Eğitimevinde ayrıca ana-baba eğitimleri, kadınlara yönelik beceri geliştirici çalışmalar ve bilgilendirme toplantıları düzenleneceğini kaydeden ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı “Bu bina ve bu projenin çocuklara ulaşması için ilham veren Yüksek Mimar Darius Gerensar’ın 18 yaşında yitirdiği Güzel Sanatlar öğrencisi kızı Roxanne Geransar’ın anısına ÇYDD’ye bağışladığı evinin satışı ile alındı. Turgutreis Darius Gerensar Eğitimevi kız-erkek sayısız gence, çocuklara ve ailelerine ışık tutabilmek için hizmete açılmıştır. Anısı önünde saygıyla eğiliyor ve davranışının örnek olmasını diliyorum” dedi. 
 
Defne ve İlkin’in şarkıları ile renk kattığı etkinlikte konuklara keşkek, pilav ve lokma ikram edildi.
 
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com