29 Mart 2024 Cuma

EGELİ İŞADAMLARI BODRUM’DA BULUŞTU

BHM
23.09.2017 10:53
EGELİ İŞADAMLARI BODRUM’DA BULUŞTU
Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği (BESİAD) ve Ege İhracatçı Birliği'nin (EİB) firmaların yurt dışına açılmaları için verdiği destekler, Bodrum'da düzenlenen toplantıda işadamlarına anlatıldı.

Bodrum'daki Ramada Otel'de gerçekleşen toplantıya Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı İlhan Ersan, Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Cumhur İşbırakmaz, Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Emre Köroğlu, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Coşkun, Ege İhracatçı Birlikleri Devlet Yardımları Şube Müdürü İsmail Saydan, Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Selçuk Karaata, ve BESİAD üyeleri katıldı. Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Selçuk Karaata'nın yönettiği toplantının açılış konuşmasını Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum'un bir turizm kenti olduğunu ama ilçenin turizm dışında tarımda, sanayide ve ticarette de gelişmesi için bu tarz etkinliklere önem verdiklerini belirtti. Kaymakam Yılmaz'dan sonra konuşan ve BESİAD hakkında bilgi veren BESİAD Başkanı Emre Köroğlu, "BESİAD ilk önce Bodrum'da yaşayan iş insanlarının sosyalleşmesi, örgütlenmesi amacı ile başlayan süreçte Bodrum'da sivil toplum örgütlerinin boşluğunu ciddi anlamda dolduran ulusal ve uluslararası bazı projeler üreten bir dernek haline gelmiştir.  Bugünkü toplantı bizim açımızdan çok önemli. Biz yönetimlerimizde ilk önce Bodrum'a borçlu olduğumuzu bilerek, Bodrum'un iş insanları ile ilgili sorunlarını ele alarak devam ediyoruz. Yönetimlerimizde ilk önce işçi ve işveren arasındaki ilişkiyi kurmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da ihracata açılmayı düşünüyoruz. Bodrum dünya markalarına hizmet veren gerek tecrübesi ile gerek birikimleriyle ciddi deneyimlere sahip olan firmalardan oluşmaktadır ve gün geçtikçe üretim anlamında da katkı koyduğunu hepimiz gözlemliyoruz. Bu bağlamda yakın pazarlarla ilgili olarak yapacağımız bir proje var" dedi.

 

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Cumhur İşbırakmaz ise bir süredir farklı merkezlere giderek ihracat bilincini artırmaya yönelik bir takım toplantılar yaptıklarını hatırlatarak "Buradaki amacımız 1937'den bu tarafa ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu o ihracatçı birlikleri anlayış çerçevesi içerisinde ihracatımızı daha ileriye nasıl götürebiliriz, neler yapabiliriz araştırmaktır. Siz girişimci işadamlarımızın ihracatçılarımızın ne tür imkanlardan yararlanarak ihracatlarını arttırabiliriz, onlarla ilgili bilgilendirme toplantıları yapmaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu. Daha sonra Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Coşkun ihracatçılara verilen devlet desteklerine genel bakış anlamında bir sunum, Ege İhracatçı Birlikleri Devlet Yardımları Şube Müdürü İsmail Saydan da Ekonomi Bakanlığınca Verilen Devlet Destekleri hakkında sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com