18 Nisan 2024 Perşembe

Faciada 1 tutuklama!

BHM
25.06.2015 09:45
Faciada 1 tutuklama!
Bodrum’da 6 kişinin öldüğü 70 kişinin kurtarıldığı tekne faciasıyla ilgili Suriye uyruklu 26 yaşındaki Ahmad H., organizatör olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlı tutuklanırken, olayla ilgili bir kişinin daha arandığı bildirildi.

Yalı Mahallesi'ndeki Barbaros Koyu'ndan yasa dışı yollarla denize açılıp, Yunanistan'ın Kos Adası’na geçmeye çalışan kaçakların içinde bulunduğu tekne, önceki gün saat 04.30'da, ilçeye dört mil uzaklıktaki Kara Ada açıklarında fırtına yüzünden alabora oldu. Tekne sulara gömülürken, bölgede bulunan turist teknelerindekiler durumu fark ederek Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Bölgeye altı Sahil Güvenlik botu ile bir Sahil Güvenlik helikopteri sevk edildi. Başlatılan çalışmada; biri mucize olarak nitelendirilen, ters dönen filikanın oluşturduğu hava boşluğunda beş saat hayatta kalmayı başaran beş yaşındaki bir kız çocuğu ile birlikte 70 kişi kurtarıldı. Altı kaçağın ise cesedine ulaşıldı.

 

BİR KİŞİ DAHA ARANIYOR

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada kurtarılanlar arasında bulunan Suriye uyruklu 26 yaşındaki Ahmad H., organizatör olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Kendisinin de yurt dışına çıkmaya çalıştığını ve organizatör olmadığını söyleyen Ahmad H., bugün sevk edildiği adliyede tutuklandı. Olayla ilgili bir kişinin daha arandığı bildirildi.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com