28 Mart 2024 Perşembe

FLAŞ.. FLAŞ.. SU KESİNTİSİ ERTELENDİ

BHM
23.01.2015 13:09
FLAŞ.. FLAŞ.. SU KESİNTİSİ ERTELENDİ
Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre D.S.İ. hattında 24 Ocak itibarıyla öngörülen su kesintisinin teknik sebepler nedeniyle 30 Ocak’a ertelendiği bildirildi.  

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen tarafından yapılan açıklamada, daha önce duyurusu yapılmış olan çalışmanın, teknik şartlar nedeniyle 30 Ocak 2015 tarihine ertelendiği belirtildi ve basın yoluyla kamuoyuna duyurusu yapıldı. Açıklamada ayrıca vatandaşların mağdur olmaması için bütün tedbirlerin alındığı ifade edildi.  Ülgen açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Bodrum Yarımadası’nda D.S.İ. hattına ait içme suyu ishale hattındaki patlamalar nedeniyle sık sık yaşanan su kesintilerinin önüne geçmek üzere bölgede, D.S.İ. tarafından bakım onarım ve imalat çalışması yapılacaktır.

 

Bodrum’da devamlı yaşayan 140 bin 716 vatandaşımızın yanı sıra turizm sezonunda 3 milyona ulaşan yerli ve yabancı tatilcilerimizin daha sağlıklı ve kaliteli bir şekilde su ihtiyacını giderebilmeleri amacıyla bölgede, zorunlu olarak içme suyu alt yapı yenileme çalışması yapılacaktır.

 

Sayın Valimiz başkanlığında konuyla ilgili 13.11.2014 tarihinde bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantı sonucunda D.S.İ. tarafından yapılacak olan çalışma için 24.01.2015 tarihinden itibaren 15 gün süre ile yarımada da su kesintisine gidilmesine karar verilerek konuyla ilgili olan tüm kurum ve kuruluşların alması gereken tedbirler masaya yatırılmış ve akabinde görev paylaşımları yapılmıştır. Yapılacak olan su kesintisinin her ne kadar MUSKİ Genel Müdürlüğümüz ile doğrudan ilgisi olmasa da, MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın mağduriyetini en aza indirmek için gerekli olan tüm tedbirler alınmıştır.


Bu doğrultuda D.S.İ. 21.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak olan, Geyik Barajı ve Bodrum Yarımadası’nı besleyen ana isale hattındaki bakım onarım ve imalat çalışmaları nedeniyle 24.01.2015 tarihinde yapılacak olan su kesintisi, teknik sebeplerle 30 Ocak 2015 tarihine ertelenmiştir.
 

Ayrıca, yaşanacak olan su kesintisi süresince vatandaşların günlük su ihtiyaçlarının giderilmesi için MUSKİ olarak çalışmalarımızı tamamladık. Bu çalışmalar kapsamında bölgesel olarak suların verileceği noktalar ilerleyen süreçte kamuoyuna duyurulacaktır.


Kamuoyuna duyurulur…”

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com