19 Nisan 2024 Cuma

GÖNÜLLÜLER YANGIN EĞİTİMİ ALDI

BHM
14.03.2022 11:02
GÖNÜLLÜLER YANGIN EĞİTİMİ ALDI
Bodrum Gönüllüleri Arama Kurtarma (BG-AK) ekibi, Orman Şefliği görevlilerinden yangına müdahale eğitimi aldı.

Geçtiğimiz yıl Bodrum'da meydana gelen yangınlar sırasında Afet Kriz Yönetim Merkezi ile koordineli, yangın soğutma, lojistik destek, veterinerlik, sağlık ve psikolojik destek çalışmalarında  destek sağlayan Bodrum Gönüllüleri, aralarında bulunan arama kurtarma ekipleri AKUT, 911 ve MAG-AME Doğal Afet profesyonelleri ile yaptıkları görüşmeler sonrasında donanımlı saha eğitimleri alarak hazırlıklı olmaları gerektiğine karar vererek bu konuda bir adım daha attı. Bodrum'da çeşitli meslek grupları ve yaştan birçok kişinin katılımıyla sayıları gün geçtikçe artan Bodrum Gönüllüleri, Orman Şefliği görevlilerinden yangına müdahale eğitimi aldı. 

30 gönüllüye ilk müdahale, soğutma, koruyucu ekipman kullanımı, yangın araç ve gereçlerin kullanımı gibi eğitimler verildi. 

Bodrum Gönüllüleri grubundan yapılan açıklamada “Bodrum Gönüllüleri Arama Kurtarma (BG-AK) ekibi olarak, teorik ve pratik eğitimlerimizin ilk ayağı olan orman yangınları önleyici ve soğutma eğitimini Bodrum Orman İşletme Şefliği’nden Şef Serdar Avcı ve orman personellerinden aldık. Orman yangınları, ilk müdahale, koruyucu ekipman kullanımı, yangın araç ve gereçlerin kullanımı konularında orman yangın gönüllülerimize bilgi paylaşımı yapıldı. Eğitimlerimiz gruplar halinde AFAD, AKUT ve Muğla 911 profesyonelleri tarafından devam edecektir. BG-AK gönüllümüz olmak ve eğitimlerimize katılmak isteyenler sosyal medya hesaplarından bize ulaşabilir.” denildi. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com