28 Mart 2024 Perşembe

HAFTASONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KESİNLEŞTİ

BHM
15.04.2020 11:39
HAFTASONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KESİNLEŞTİ
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Haftasonlarında sokağa çıkma yasağını sürdürme kararı aldık. 17 Nisan 24:00'dan 19 Nisan gecesine kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak" dedi.

Erdoğan, başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen 3. toplantının ardından konuşan Erdoğan, Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü belirterek bireysel sağlık ve temizlik malzemesi temininde sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Geçen haftasonu alınan sokağa çıkma yasağının ardından sokaklarda yaşanan kalabalığa işaret eden Erdoğan, bunun tekrarlanmaması için gereken tedbirlerin alınacağını belirterek gelecek haftasonu da sokağa çıkma yasağını sürdürme kararı alındığını duyurdu. 

Erdoğan ayrıca kabine toplantısına katılan ve geçtiğimiz gün istifasını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ilişkin ise "İçişleri bakanımızın bu konudaki sorumluluğu üstelenerek gösterdiği hassasiyeti takdirle karşılıyorum. İstifasını kabul etmeyerek, kendisinden görevini sürdürmesini istedim. Terörle mücadele, tabii afetler sonrası yürütülen çalışmalar ve son olarak koronavirüs salgınında kamu güvenliğini sağlamadaki başarılarına yakinen şahit olduğumuz Bakanımız, görevine devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com