29 Mart 2024 Cuma

HALK EĞİTİM KURSLARI PANDEMİ TEDBİRLERİYLE AÇILIYOR

BHM
14.11.2020 13:44
HALK EĞİTİM KURSLARI PANDEMİ TEDBİRLERİYLE AÇILIYOR
Bodrum Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü, mesleki ve kültürel eğitim kursları protokolünü bir kez daha imzaladı. Protokol gereği Mart 2020’de küresel salgın tedbirleri doğrultusunda ara verilen kurslar, 20 farklı branşta yeniden başlatılacak.

Bodrum Belediyesi’nin her yıl protokol kapsamında destek verdiği kişisel gelişim ve meslek edindirme kursları, pandemi tedbirleri de dikkate alınarak yeniden başlatılacak. Bodrum’da iş gücünün ekonomiye kazandırılması amacıyla 2020-2021 eğitim-öğretim yılı kurs eğitimleri için Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bodrum İlçe Halk Eğitimi Merkezi ve Bodrum Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol imza törenine Belediye Başkanı Ahmet Aras, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, İlçe Halk Eğitim Müdürü Yakup Batuhan Giraz, Belediye Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu, Tayfun Yılmaz ve Önder Batmaz katıldı.

İlçe Halk Eğitim Müdürü Yakup Batuhan Giraz, özellikle Ortakent’te engelli yetişkin bireylere verilen meslek kurslarının kendileri için çok anlamlı olduğunu belirtti. Engelli bireylerin ilerleyen yaşlarda örgün eğitim alamadıklarını kaydeden Giraz, “Dezavantajlı grupları üretici kılarak topluma kazandırmak ve istihdamlarını kolaylaştıracak bilgi ve beceri kazandırmak çok önemli bir hizmet. Buna katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Giraz, Bodrum Belediyesi’nin halk eğitim kursları için tüm imkanlarını seferber ettiğini söyleyerek, Başkan Aras’a katkılarından dolayı ayrıca teşekkürlerini iletti.

Bodrum’da yaşam boyu öğrenim ve yetişkin eğitimlerine büyük önem verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Aras,  “İnsanların ilerleyen yaşlarda da eğitim ihtiyacı duyması, yeni bir şeyler öğrenmek için çaba harcaması, aynı zamanda sosyal yaşamdan da kopmaması anlamına geliyor. Eğitim ve sosyalleşme, her yaşta çok önemli. Belediye olarak biz tüm imkanlarımızı meslek edindirme ve kişisel gelişim kurslarının hizmetine sunuyoruz. Özellikle gelir durumu düşük olan vatandaşlarımıza hizmet ulaştırmaya çalışıyoruz. Eğitim, toplumun en önemli meselesidir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz ve daha fazla insana ulaşacağız. Eğitimin, kültürün ve sanatın iyileştirici, yaşam kalitesini artırıcı gücünden faydalanacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

PANDEMİYE KADAR 12 BİN KURSİYER MESLEK SAHİBİ OLDU

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen halk eğitim kurslarından, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde yaklaşık 12 bin kursiyer yararlandı. Mart 2020’de pandemi önlemleri alınması ile birlikte ara verilen eğitimler kapsamında toplam 550 kurs düzenlendi. Kurslar, covid-19 tedbirleri kapsamında öngörülen temizlik, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun hale getirilerek yeniden başlayacak. Seramik, resim, el sanatları, müzik, halk oyunları, fotoğrafçılık, aşçılık, yabancı dil gibi yaklaşık 20 farklı branşta düzenlenecek olan kurslar, Bitez, Ortakent, Akyarlar, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan, Türkbükü, Mumcular, Kızılağaç, Yalıçiftlik kurs merkezleri ile Turgutreis Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde verilecek.

Kurslara katılmak isteyen vatandaşlar, online kayıt için http://bodrumhalkegitim.meb.k12.tr adresine girerek Başvurular sekmesinden müracaatını tamamlayabilecek.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com