20 Nisan 2024 Cumartesi

HELAL OLSUN VOLKAN BOYA

BHM
19.02.2015 10:29
HELAL OLSUN VOLKAN BOYA
Mersin'de üniversite öğrencisi, 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın tecavüze uğrayarak öldürülmesi ve cesedinin yakılmasını Bodrum Volkan Boya iki katlı mağazalarının önünü siyah branda ile boydan boya kapatarak kınadı. Türkiye Briç Federasyonu (TBF) tarafından Bodrum'da düzenlenen Türkiye Kadınlar Takım Şampiyonası da "Özgecan' anısına yapıldı. Turnuvaya katılan kadınlar tepkilerini siyah giyip, yakalarına kadına şiddete tepkilerini göstermek amacıyla mor kurdele takarak gösterdi.

Ortakent-Yahşi Beldesi'ndeki Volkan Boya’nın işletmecileri Aydın Doğer ve İskender Doğer, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katledilmesini çalışanlarıyla ilginç bir yöntemle protesto etti. İki katlı mağazanın ön cehpesi boydan boya siyah baranda gerilip, Özgecan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında firma çalışanları ellerinde Özgecan posterleri taşıdı. Bazı müşterilerde prostestoya destek verdi.

 

Aydın Doğaner, Özgecan'ın ve ailesinin acısını paylaştıklarını belirtip, "Bu olayların yaşanmaması için devlet tarafından gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını başka Özgecan'ların hayatlarını kaybetmemesini diliyoruz. Bu nedenle iki hafta boyunca mağazamızı karartarak Özgecan'ın acısını müşterilerimizle paylaşacağız. Şirket olarak bu konularda gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek her türlü sosyal sorumluluk projelerinede destek olmayı sürdüreceğiz" dedi.

 

23 yaşındaki mağaza çalışanı Rukiye Aydın da, "Keşke Özgecan hiç öldürülmemiş olsaydı. Keşke kadınlara yönelik şiddetin olmadığı bir ülke yaratabilseydik ve o ülkede yaşayabilseydik. Her gün nereden geleceği belli olmayan korkularla yaşayan kadınların olmadığı bir ülke hayal ediyorum" diye konuştu.

 

BRİÇ TURNUVASI ÖZGECAN'IN ANISINA

 

Öte yandan Türkiye Briç Federasyonu (TBF) tarafından Bodrum Azka Otel'de, İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Muğla ve Aydın'dan 29 takım halinde 170 sporcunun katılmıyla düzenlenen Türkiye Kadınlar Takım Şampiyonası'da "Özgecan'ın anısına' gerçekleştirildi. 5 gün sürecek turnuvaya katılan kadınlar öldürülen genç kızın anısına siyah giyinip, yakalarına kadına şiddete tepkilerini göstermek amacıyla mor kurdele taktı.

 

Turnuva, eleme grubu oyunları ile başladı. Turnuvanın açılış törenine TBF Genel Sekreteri Salih Ceceli, Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Koçal da katıldı. Turnuvaya katılanlara başarılar dileyerek konuşmasını başlayan Koçal, "Kadınlar takım şampiyonasına, birkaç gün önce kaybettiğimiz Özgecan Aslan'ın ismini verdik. Kadınlara yapılan şiddeti kınıyoruz. Başta Özgecan Aslan olmak üzere, şiddet görerek öldürülen kadınları anıyoruz" dedi.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com