19 Nisan 2024 Cuma

Hırsız vaaarr! Hükümet istifa!

BHM
26.02.2014 11:36
Hırsız vaaarr! Hükümet istifa!
Taksim Gezi Parkı Bodrum Bileşenleri  tarafından düzenlenen “Hükümet İstifa” eylemine çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinden yaklaşık 100 kişi katıldı. Meydanda Hükümet İstifa pankartı açan eylemciler “Yuh Yuh”, “Hükümet İstifa” yazılı dövizler taşıdı.
Polisin güvenlik önlemi aldığı eylemde açıklama yapan sözcü Tufan Yakar 17 Aralık tarihinde başlayan tartışmada bu alanda taraf olduklarını ve bir tarafta paralel yapı adı altında faaliyet gösteren bir ucube diğer tarafta ise dolandırıcılar, kalpazanlar ve hırsızların bulunduğunu belirterek “Bizler yeter artık diyoruz. Bu hükümetin tek bir gün daha iş başında olması insanlığa hakarettir, onurumuzun ayaklar altına alınmasıdır. Bu nedenle hükümet ve AKP’nin Bodrum ilçe örgütü derhal istifa etmelidir. Yolsuzluklara ilişkin bağımsız bir soruşturma yürütülebilmesi için baroların sendika ve meslek örgütlerinin siyasi partilerin katıldığı bir soruşturma komisyonu kurulmalıdır. Siyasi partiler ve seçim yasası değiştirilmeli seçim barajı tamamen kaldırılmalı. Erken genel seçim ilan edilmelidir” dedi.
 
Yaklaşık 45 dakika süren ıslıklı, alkışlı, düdüklü eyleme katılanlar daha sonra sessizce dağıldı.
 
Öte yandan Mavi Yol Girişimi kolaylaştırıcısı Filiz Dizdar da öğle saatlerinde Bodrum belediye meydanında tek başına “hükümet istifa” eylemi yaptı.
 
Bodrum Gündem
 
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com