16 Eylül 2024 Pazartesi

İkizköylüler Bodrum’da konser öncesi Limak’ı protesto etti!

BHM
26.08.2024 10:34
İkizköylüler Bodrum’da konser öncesi Limak’ı protesto etti!
İkizköy Çevre Koruma Derneği, Muğla’nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı’ndaki ağaçları kömür ocağı açmak için kesen Limak Holding’e ait Limak Filarmoni Orkestrası’nın konseri öncesinde Bodrum Antik Tiyatro önünde basın açıklaması yaptı.

“Havama, suyuma, toprağıma dokunma” ve “Katil Limak Akbele’nden defol” sloganları atılan açıklamada, konsere giren kitleye, Limak Holding’in yaptığı doğa katliamı anlatılarak, konsere girilmemesi yönünde çağrılar yapıldı. Açıklamaya, Akbelen direnişçileri, kentte bulunan siyasi parti ve kurum temsilcileri, ekolojistlerin yanı sıra Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti) İzmir Milletvekili Burcu Gül Çubuk ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Burada konuşan İkizköy Çevre Koruma Derneği Başkanı Hasan Yorulmaz, Limak Holding’in 24 Temmuz 2023’te 780 dönümlük Akbelen Ormanı’nı linyit kömürü çıkartmak için katlettiğini anımsattı. Buna itiraz edenlere ise genç yaşlı demeden, biber gazı ve cop saldırıldığını anımsatan Yorulmaz, “Bizleri darp ederek hepimizin gözleri önünde, ormanımızı katlettiler. Akbelen Ormanı İkizköylülerin yaşam kaynağı olduğu kadar Bodrum ve Milas’ın su kaynağıydı. Kesilen her bir ağaç çocukların geleceği, göz koydukları zeytinlikler köylünün geçim kaynağıydı” dedi.

“KATLİAMI AKLAMAKTAN VAZGEÇ”

Hala devam eden maden çalışmalarında patlatılan dinamitlerin köylünün can güvenliğini tehdit ettiğini kaydeden Yorulmaz, “Sanki hiç bir şey olmamış gibi yapılması planlanan “Limak Filarmoni Orkestrası” konserine sessiz kalmayacağız. Limak Holding’in kendini sanat ile aklama çabasına sessiz kalmayacağız. Geleceğimizi karanlığa sürükleyen Limak’ın sanat ile yaptıklarını perdelemesine izin vermeyeceğiz. Bu sahtekarca ve ikiyüzlü girişimlere karşı sessiz kalmıyor ve tüm yurttaşları bu protestoya katılmaya, haklı mücadeleyi sahiplenmeye, Akbelen’e sahip çıkmaya çağırıyoruz. Limak Filarmoni Orkestra’sı katliamı aklamaktan vazgeç” diye konuştu.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com