09 Mayıs 2024 Perşembe

İZMİR'İN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER YİNE AÇACAK!

BHM
21.08.2019 10:01
İZMİR'İN DAĞLARINDA ÇİÇEKLER YİNE AÇACAK!
İzmir Karabağlar'da Pazar günü başlayıp Seferihisar ve Menderes'e sıçrayan ve 3 gün süren orman yangını dün gece saatlerinde söndürüldü.
600 hektardan fazla ormanlık alanın yok olmasının sıra gölgedeki tarım arazileri, evler ve doğada yaşayan canlılar zarar gördü. Yangınla belediye ekipleri, Orman Genel Müdürlüğü ekipleri ve bölge haklı mücadele etti.
 
"BİNMEK İSTEYENLER BUYURSUNLAR UÇSUNLAR.."
 
Dün akşam saatlerinde Tekketepe yangın gözetleme istasyonunda açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınlarının söndürülmesinde THK uçaklarının neden kullanılmadığı sorusu üzerine, "Biz burada bir ağaç daha az yansın diye mücadele ediyoruz. Ama insan hayatı da bizim için önemli. Biz dışarıdan kiralama yaptığımız zaman orman personelini bu uçakların içerisinde görevlendiriyoruz. Orman personelimiz bu hava araçlarının içerisine emniyetli bulmadıkları için binmek istemiyor. Bu uçakları bu kadar savunanlar varsa uçaklar Ankara'da apronda duruyor. 3 tane uçak motoru arızalı şekilde duruyor 3 tanesi de yağ akıtıyor. Binmek isteyenler buyursunlar uçsunlar" diye konuştu. 
 
Kasım’da İzmir, Muğla, Fethiye ile beraber çeşitli bölgelerde aynı anda 3 milyon fidan dikerek Guinness rekorlar kitabına girme projeleri olduğunu dile getiren Pakdemirli 11 Kasım saat 11.00’de herkesi ağaç dikmeye davet etti.
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com