28 Mart 2024 Perşembe

Kiminin Çöpü, Kiminin Sermayesi

BHM
07.05.2015 13:24
Kiminin Çöpü, Kiminin Sermayesi
“Dost Eli” projesi  kapsamında Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi’ne (KADEM’e) teslim edilen üretim artığı kumaşlar, zanaatkar kadınlar tarafından değerlendirilecek.

Dost Ticaret’in başlatmış olduğu “Dost Eli” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında çeşitli nedenlerle üretim sırasında artmış olan kumaşlar, KADEM’e teslim edildi.  6 aylık birikimlerinin sonucunda kartela fazlası, yanlış kesim ve seri sonu kumaşlar ile deri gibi artan malzemeleri ücretsiz olarak KADEM’e teslim eden firmanın amacı; bu kumaşların zanaatkar kadınlar tarafından en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlamak.

 

Firma  sahibi Kadir Yılmaz, “Bizler, böyle bir aktiviteye katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz. Bu kumaşlar, KADEM ile en güzel şekilde değerlenecek. Tek düşüncemiz, tek sermayemiz; kiminin çöpü, kiminin de sermayesi. Biz, bu kumaşlarımızı çöp olarak görmüyoruz. Çünkü bunları ev hanımlarımızın çok daha iyi değerlendireceğine eminim.  Bu kadar ürünü 6 ay içinde toparladık. Daha önceki yıllarda bu kumaşlardan tonlarcası atılıyordu ancak KADEM'in kuruluşu, bunları bize attırtmadı. Daha önceden artan kumaşlarımızı değerlendirecek kimseyi bulamıyorduk. KADEM ise böyle bir projeye ön ayak oldu. Her 6 ayda bir bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum.” dedi.

 

KADEM Sorumlusu Sema Çakır ise “Kadınlarımızın üretime katılıp para kazanmaları için, bu kumaşları öncelikle KADEM bünyesinde topluyoruz. İhtiyaç duyan, talepte bulunan üretken kadınlarımıza bunlardan bir şeyler üretip satarak para kazanmaları için vereceğiz. Projenin devamını dilerken Dost Ticaret’in ön ayak olduğu bu projeye diğer  esnaflardan da katkıda bulunmalarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com