29 Mart 2024 Cuma

KİSEBÜKÜ İÇİN BODRUM DİRENİYOR

BHM
13.01.2015 17:17
KİSEBÜKÜ İÇİN BODRUM DİRENİYOR
Mavi yolculuğun en önemli duraklarından Bodrum'un cennet koylarından Kisebükü Adalıyalı Mevkii'nde 85 dönümlük alana yapılacak 490 oda, bin yatak kapasiteli Voyage Tatil Köyü projesi ile ihalesi yapılmayan toplam 180 dönümlük iki ayrı arazinin turizme tahsisinin iptal edilmesi ve durdurulması için Muğla 1'inci İdare Mahkemesi'nde dava açıldı.

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ile Bodrum Denizciler Derneği'ni temsilen avukat Betül Sümer Cinmen, Kisebükü Adalıyalı Mevkii'nde şu an için ihalesi yapılmayan 180 dönümlük iki ayrı arazinin turizme tahsis edilmesinin iptali ile aynı mevkiye, 85 dönümlük alana yapılacak 490 oda, bin yatak kapasiteli Voyage Tatil Köyü projesi için yatırımcı şirkete Turizm Bakanlığı ve Orman Köy İşleri Bakanlığı'nca verilen ön izin belgesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtı.

 

İşlemlerin tamamlanmasının ardından Cinmen ile Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar, Mavi Yol Girişimi üyesi Ali Dizdar ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Arif Yılmaz adliye önünde basın açıklaması yaptı.

 

Grup adına konuşan avukat Cinmen, "Böyle bakir ve doğal koylar Türkiye'de hatta Akdeniz çanağında çok azdır ve süratle kaybolmaktadır. Bu nedenle tüm denizciler için cazibe merkezidir. Bu nedenle hukuk mücadelesini başlattık. Sanıyorum en azından ön iznin iptali için hukuki süreç hızla hareket edecektir" dedi.

 

Açıklamanın ardından çevreciler, adliye önünden ayrıldı

BHM
Kisebükü

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com