20 Nisan 2024 Cumartesi

Liseliler Çanakkale Ruhunu Yansıttı

BHM
18.03.2015 18:49
Liseliler Çanakkale Ruhunu Yansıttı
Liseliler çeşitli etkinliklerle Çanakkale ruhunu yansıttı Bodrum’da, farklı liselerde düzenlenen çeşitli etkinliklerde tiyatro gösterisi, oratoryo ve Türküler seslendirildi.
Liseliler çeşitli etkinliklerle Çanakkale ruhunu yansıttı.
Bodrum’da, farklı liselerde düzenlenen çeşitli etkinliklerde tiyatro gösterisi, oratoryo ve Türküler seslendirildi.
Bodrum  Turgutreis Hayırlı Sabancı Anadolu Lisesi öğrencilerinin iki aylık hazırlığının ardından üç gün süren 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü etkinliklerinde; ilk olarak geçen pazartesi günü okulda açılan Çanakkale fotoğrafları sergisi gezildi. Dün (salı) de ÇanakkaleMektupları Dinletisi düzenlendi. Okulun konferans salonunda bugünkü etkinlikteÇanakkale Savaşı konulu tiyatro gösterisi yapıldı. Oyun sırasında öğrencilerin oluşturduğu koro, Çanakkale Savaşı'nı konu alan kahramanlık türkülerini seslendirdi. Etkinliği izleyenler öğrencileri ayakta alkışladı. Öğretmen Kurtaş Çolak, "Amacımız 100. yıl önce tüm yokluklara rağmen dört bir yanı modern savaş aletleri ile donatılmış ve gözü Türk toprağında olan düşmana karşı 7'den 77'ye kadınından çocuğuna yaşlısına kadar herkesin topyekün verdiği mücadelenin önemi ve anlamını unutturmamak o gün yaşananları bu gün yine yaşamaktı" dedi. Oyunun ardından okul bahçesinde Çanakkalemenüsü olarak bilinen hoşaf ekmek dağıtıldı.
Bodrum Anadolu Lisesi tarafından Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü etkinliklerinde oratoryo gösterisi düzenlendi. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Vekili ve CHP'li Meclis üyesi Funda Akçalı, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hakan Demirörs, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin ile yaklaşık 450 kişi etkinliği izledi. Oratoryonun ardından 10. Sınıf öğrencisi Çiçek Yüksel ve Zeynep Çalık dans edip, Türk Bayrağı açtı. Ardından sahneye gelen Müzik Öğretmeni Serap Ekinci Yaşar'ın yönetimindeki koro çeşitli türküleri seslendirdi. Yaklaşık iki saat süren etkinlik izleyenlere duygusal anlar yaşadı. Etkinlik 10. Yıl Marşı ile sona erdi.
 
DHA

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com