26 Nisan 2024 Cuma

MARKETİN YARDIM DOLABINI YAĞMALADILAR!

BHM
10.04.2020 11:08
MARKETİN YARDIM DOLABINI YAĞMALADILAR!
Bodrum’da bir süpermarketin önüne yerleştirilen yardım dolabı, iddiaya göre aynı aileye mensup kişilerce yağmalandı.

Konacık Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde faaliyet gösteren “Seç Market” adlı süpermarketin işletmecisi Hüseyin Kurt, koronavirüs nedeniyle maddi sıkıntı yaşayan vatandaşların faydalanabilmesi için bir uygulama başlattı. "İmkanı olan koysun, ihtiyacı olan alsın" uygulaması kapsamında market yetkilileri ile işletmenin müşterileri dolaba, kuru gıdalar başta olmak üzere çok sayıda ürün yerleştirdi.

İYİ NİYET SUİSTİMAL EDİLDİ!..

Kent Haber'in haberine göre, maddi durumu iyi olmayan vatandaşların yararlanmaya başladığı yardım dolabı, önceki gün suistimal edildi. İddiaya göre aynı aileye mensup kişiler, ilk olarak ellerindeki poşetleri yardım dolabından doldurarak evlerine götürdü. Bununla da yetinmeyen şahıslar, en son dolaptaki ürünleri market arabasına doldurarak evlerine götürdü. Market müşterleri, olan biteni şaşkınlıkla takip etti.  

O anlar, saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. O esnada kimi hayırsever vatandaşların da marketten aldıkları ürünlerden dolaba koyduğu görüldü. 

AYNI KİŞİLERİN ALMASI BİZİ ÜZDÜ!

Marketin işletmecisi Hüseyin Kurt, Kent Haber’e yaptığı açıklamada üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi:

“Aynı kişiler gelip kameralara da yansıdığı gibi yağmaladılar. Aynı kişilerin alması bizi üzdü. Biz zaten bunu buraya alınsın diye koyuyoruz. İlk önce 2 kişi geldiler ve ‘bizim ihtiyacımız var’ dediler. Biz de sevindik ve almalarını söyledik. Karton verdik aldılar götürdüler. Onlar gitti ve aynı kişiler yeniden geldiler, yine aldılar. Bir şey diyemedik tabi, biz buraya alınsın diye koyduk. Sonra da biz içerdeyken eşleriyle beraber gelip yağmalama şeklinde aldılar. Yaşananlar bizi çok o üzdü. En son alışveriş arabasına yükleyip götürdüler.”

Hüseyin Kurt, yaşananlara rağmen "İmkanı olan koysun ihtiyacı olan alsın" uygulamasını sürdüreceğini söyledi. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com