29 Mart 2024 Cuma

MİNİKLER İSTİKLAL MARŞI İÇİN YARIŞTI

BHM
13.03.2015 12:58
MİNİKLER İSTİKLAL MARŞI İÇİN YARIŞTI
Anaokulu minikleri istiklal marşı için yarıştı  Bodrum’da, özel bir kreş tarafından düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda, 50 minik öğrenci için heyecan dolu anlar yaşandı.
Anaokulu minikleri istiklal marşı için yarıştı
 Bodrum’da, özel bir kreş tarafından düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda, 50 minik öğrenci için heyecan dolu anlar yaşandı. Bazı minikler mısraları unutunca öğretmenlerinden sufle aldı. Marşın 10 kıtasını ezbere okuyan 5 yaşındaki Ecrin Bayındır ayakta alkışlanırken, etkinlik hep birlikte İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.
Konacık Mahallesi'ndeki Özel Gelişim Kreş ve Gündüz Bakımevinde, Geleneksel İstiklal Marşı Okuma Yarışması yapıldı. Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen etkinlikte; evde aileleriyle ezber yapan 3-6 yaş arası 50 çocuk sırayla İstiklal Marşı'nı şiir olarak okudu. İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıldönümü için özel olarak hazırlanan Atatürkfotoğrafı ve Türk bayrağı balonlarıyla süslü sahneye çıkan çocuklar, heyecanlı anlar yaşadı. Ay-yıldızla süslenmiş kırmızı elbiseler giyen kız öğrenciler, sevimlilikleriyle dikkati çekti. İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyan 5 yaşındaki Ecrin Bayındır, büyük alkış aldı. Öğretmenlerinin elini bırakmayan bazı çocuklar, unuttukları mısralarda zaman zaman destek de aldı. Etkinliğe katılan çocuklara madalya verildi. Okul Müdürü Ebru Vinç ile öğretmen Okşan Ortan'ın çocuklarla birlikte İstiklal Marşı'nı okumasıyla etkinlik sona erdi.
Okul Müdürü Ebru Vinç, "Öğrencilerimiz ailelerinden aldıkları yardımlarla İstiklal Marşı'nı ezberledi. 3-6 yaş arası 50 öğrencimiz var. Hepsi de bu etkinliğe katılmak için çok hevesliydi. Biz de onların bu hevesine karşılık hepsine madalya vererek ödüllendirdik" dedi.
 
DHA

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com