29 Mart 2024 Cuma

Mum ve karanfillerle anıldı

BHM
20.01.2015 09:29
Mum ve karanfillerle anıldı
Bodrum’da düzenlenen etkinlikte Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Hrant Dink, öldürülüşünün  8'inci yılında karanfil ve yakılan mumlarla anıldı.

Gazeteci Hrant Dink'in katledilişinin 8'inci yıldönümü için Bodrum Belediye Meydanı'nda etkinlik düzenlendi. 'Hrant için Adalet için' adlı etkinliğe çeşitli sivil toplum örgütlerine üye yaklaşık 60 kişi katıldı. Meydanda Hrant'ın fotoğrafları ile üzerinde 'Katili Tanıyoruz Adalet İstiyoruz' ve 'Yüzleşin Soykırımla Hrant' yazılı pankartlar açıldı. Hrant Dink'in fotoğrafı üzerine karanfiller bırakıldı, mumlar yakıldı. Etkinliğe katılanlar ayrıca ellerinde Türkçe, İngilizce, Kürtçe ve Ermenice yazılı 'Katilleri Koruyan Cinayete Ortaktır', 'Buradayız Ahparig', 'Geleneği Terk et Katilleri Teslim Et', 'Jibo Hrant Jibo Dade' dövizler taşıdı. Yaklaşık 60 polisin güvenlik önlemi aldığı meydanda Hrant Dink'in sesinden dört dakikalık bir dinleti sunuldu.

 

Grup adına konuşan Fatoş Ay, yakın bir gelecekte adaletin yerini bulacağını umduklarını belirterek, "Sonraki yıllarda burada toplanacak olanlar hala sonuçlanmamış bir hak ve Adalet arayışı için değil sadece Hrant'ı ve hatıralarını yad etmek için bir araya gelirler" dileğinde bulundu.

 

Basın açıklamasının ardından yaklaşık on dakika yere oturarak sessizce duran grup ardından meydandan ayrıldı.

BHM
Hrant Dink

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com